Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİLECİK (AA) - Eskişehir Ertuğrulgazi Atlı Spor Kulübünün 6 üyesi, Ertuğrulgazi'nin türbesinin bulunduğu Bilecik'in Sögüt ilçesine atlarıyla geldi.

        Güzergah boyunca vatandaşlardan ilgi gören atlı grup, yaklaşık 5 saat süren yolculuğun ardından Söğüt'e vardı.

        Atlarıyla Ertuğrulgazi Türbesi'ne gelip dua eden kulüp üyeleri, haziran ayında bir gösteri programı kapsamında tekrar ilçeye gelecek.

        Eskişehir Ertuğrulgazi Atlı Spor Kulübü Başkanı Mustafa Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013 yılında kurulan kulüplerinin gönüllülerden oluştuğunu kaydetti.

        Çelik, "Sultan 2. Abdülhamid döneminde Kayıboyu Karakeçili aşiretinden seçilerek kurulan Ertuğrul Alayı'na ithafen, onların torunlarından da binicilerin olduğu bir ekip olarak faaliyet gösteriyoruz. 12 atımız ve 32 sporcumuz var, inşallah yakın zamanda bir çiftlik faaliyete geçecek. İnsanlara ata sporumuzu tanıtmak gayretindeyiz. At üzerinde ok atmak, kılıç, mızrak kullanmanın olduğu geleneksel Türk okçuluğunu icra ediyoruz." diye konuştu.

        Dernek üyesi Ender Kırcı da Eskişehir'in Çukurhisar Mahallesi'nde oturduğunu vurgulayarak, "Herkes kendi atına ağılında kendi bakar. Buraya gelme sebebimiz atamız, dedemiz olan Ertuğrulgazi'yi ziyaret. Eskişehir'den dün başlayan yolculuğumuz Aşağısögütönü, Yukarısögütönü, Keskin, Çukurhisar köyleri üzerinden Söğüt sınırlarına geçerek Oluklu, Savcıbey, Kızılsayar üzerinden ilçeye ulaştık. Eskişehir'den yaklaşık 5 saat süren bir atlı yolculuk ile buraya ulaştık. Aynı güzergahtan da döneceğiz." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bilecik İlçeleri
        Tüm Bilecik Haberleri
         Bilecik

        Bilecik

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa