Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RİZE (AA) - Hentbolda Kadınlar Avrupa Challenge Kupası yarı final ilk maçında Polonya'nın MKS Perla takımını 28-23 yenerek yarın oynanacak rövanş öncesi avantaj elde eden Ardeşen Gençlik'in kulüp başkanı Sultan Rauf Oğuz, 5 gollük averajı koruyarak tarihlerinde ilk kez Avrupa'da final sevinci yaşamak istediklerini söyledi.

        Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rize'de oynanan ilk maçta çok iyi bir mücadele ortaya koyarak taraftarın da desteği ile avantajlı sonuç elde ettiklerini vurguladı.

        Finalist takımın, yarın Polonya'nın Lublin kentinde oynanacak rövanş maçının ardından belirleneceğini ifade eden Oğuz, şunları kaydetti:

        "İlk maçta kısıtlı kadromuza rağmen iyi mücadele ettik. Özellikle taraftarımız bizi ayakta tuttu. Oyuncularımız sakatlıklarına rağmen sahada kalarak takımlarına katkı sağladı ama rövanş ilk maç gibi olmayacak. Mücadele gücümüzü çok daha yüksek tutmak zorundayız. Rakibimiz, kendi liginde açık ara lider olan bir takım. Avrupa'da önemli dereceleri var. Daha diri ve 60 dakika ayakta kalmak zorundayız."

        Avrupa kupalarında önemli bir yere geldiklerine dikkati çeken Oğuz, şu ifadeleri kullandı:

        "Avrupa yarışına çıkarken kupa hedefi ile başlamıştık. Türkiye'ye ve Sayın Cumhurbaşkanımıza Rize programında bizi kabulünde Avrupa'da başarı sözü vermiştik. Tarihimizde Avrupa kupalarında finale ilk kez bu kadar yaklaştık. Camia olarak 5 gollük averajımızı koruyarak hedefe ulaşacağımıza inanıyoruz. Niyetimiz bunu burada bırakmak değil. Kupayı Türkiye'ye getirerek Türk milletine yeni bir sevinç yaşatmak. Türk milleti ve camiamız bu sevinci hak ediyor."

        Öte yandan, Ardeşen Gençlik'in tecrübeli oyuncusu Neslihan Akcanca, Avrupa'da fileleri 43 kez havalandırarak gol kraliçeliğinde üçüncü sırada yer alıyor. Akcanca, 45 golle yarı finaldeki rakipleri MKS Perla ekibinden Nocun Dagmara ve 51 gollü ilk sırada yer alan Lokomotiva Zagreb oyuncusu Larissa Kalaus ile çekişiyor.

        MKS Perla-Ardeşen Gençlik mücadelesi TSİ 19.00'da başlayacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Rize haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Rize Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Rize İlçeleri
        Tüm Rize Haberleri
         Rize

        Rize

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa