Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - Merkezi Fransa'da bulunan Hanımeli Kadın Dernekleri öncülüğünde yerli ve yabancılardan oluşan 48 kişilik kadın turist kafilesi, Mardin'in Midyat ilçesini ziyaret etti.

        Midyat'ta teröre yönelik başarılı operasyonların ardından sağlanan huzur ortamı turizmi de canlandırıyor.

        Fransa'daki Hanımeli Kadın Dernekleri öncülüğünde yerli ve yabancılardan oluşan 48 kişilik turist kafilesi, ilçede tarihi ve turistik yerleri gezdi.

        Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, Dernek başkanı Pembe Hekimoğlu ve Gönül Elçileri Projesi Koordinatörü Ahmet Külekçi'yi makamında kabul etti.

        Tekin, "Avrupa'dan Midyat'ta gelen turist kafilesi bizleri gururlandırdı. Televizyonlardan bu bölge farklı yansıtılıyor. Turistler buraya geldiklerinde ise öyle olmadığını görüyorlar. Midyat'ın Paris'ten bir farkı olmadığını hatta daha güvenli olduğunu söyleyebilirim." dedi.

        Dernek başkanı Hekimoğlu da AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeyi çok beğendiklerini söyleyerek, "48 kadın olarak buradayız. Herkesin söylediği bir şeydi, rüya gibi bir yere geldik." diye konuştu.

        Hekimoğlu, ilçenin tarihi yerlerinin çok iyi korunduğunu dile getirdi.

        Paris'te 43 yıldır yaşayan ve ambulans şoförlüğü yapan 5 çocuk annesi Ayşe Meşgule de Mardin Havalimanı'nda çok iyi karşılandıklarını, geziye katıldığı için çok mutlu olduğunu belirtti.

        Gezide yer alan Hatice Çelik de "Anlatılanlar gibi değil, çok beğendim. Yaşanmadan bilinmiyor. Her yerden insanların rahatlıkla gelip dolaşabileceği, güzel ve kültürümüzün tanıtıldığı çok güzel yerler." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mardin İlçeleri
        Tüm Mardin Haberleri
         Mardin

        Mardin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa