Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB) tarafından Bizet'in "Carmen" operası bu sezon son kez sahnelenecek.

        Antalya DOB'dan yapılan açıklamaya göre, 2015-2016 sanat sezonunda prömiyeri gerçekleştirilen ve üç sezondur sahnelenen "Carmen" operası, 17 Nisan'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde bu sezon son kez sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

        Libretto Ludovic Halevy-Henri Meilhac tarafından yazılan ve Evin Atik tarafından sahneye konulan eserde, Don Jose adlı bir muhafız çavuşunun Carmen adında bir çingene kızına olan ihtiraslı aşkı ve bu aşkın cinayetle biten sonu anlatılıyor.

        Eserde, Antalya DOB orkestrasını şef Alexandru Samuil, koroyu Mahir Seyrek, çocuk korosunu Esra Serbest yönetecek. Dekor Çağda Çitkaya, kostüm Alev Tol, ışık Müfit Özbek ve koreografi Mehmet Sipahi tarafından hazırlandı.

        Sezonun son temsilinde, Antalya DOB Sanat Yönetmeni ve Müdürü Sibel Kızılateş, "Carmen" rolüyle ilk kez Antalyalı sanatseverlerle buluşacak.

        Üç perdelik eserde, "Don Jose"yi Koray Damcıoğlu, "Escamillo"yu Serhat Konukman, "Micaela"yı Nurdan Küçükekmekçi, "Zuniga"yı Taner Ölçen, "Morales"i Onur Alpaslan, "Frasquita"yı Serap Demirhan Işık, "Mercedes"i Seçil Eyilikeder, "Lillas Pastia"yı Selahattin Denizsümüren, "Le Dancairo"yu Ümit Burak Tekinay ve "Le Remendado" rolünü Devrim Demirel canlandıracak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa