Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ihraç edilen eski Hozat 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Abdulkerim Ünlü'nün de aralarında bulunduğu, 24'ü tutuklu 60 askeri personelin yargılandığı davanın duruşması görüldü.

        Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, Ünlü, Erzurum'un Oltu ilçesindeki cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Diğer sanıklar ve avukatlar duruşmada hazır bulundu.

        Ünlü, darbe girişimiyle ilgili hiç kimseden talimat almadığını, kimsenin kendisine bu yönde emir vermediğini savunarak, hakkındaki suçlamaları reddetti.

        Sanık avukatları da müvekkillerine isnat edilen suçlamaların doğru olmadığını öne sürerek, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

        Mahkeme heyeti, verdiği kısa aranın ardından "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan yargılanan tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

        - İstenen cezalar

        İddianamede, biri general, 2'si albay, 2'si binbaşı, 5'i yüzbaşı, 15'i teğmen ve 35'i astsubay rütbesinde olan sanıklardan eski tuğgeneral Ünlü'nün "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme ve bu suçun beraberinde başka suç işleme", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" ile "FETÖ/PDY'ye üye olmak" suçlarından 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. Diğer 59 sanık hakkında ise "FETÖ/PDY'ye üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Elazığ İlçeleri
        Tüm Elazığ Haberleri
         Elazığ

        Elazığ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa