Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU (AA) - Hollanda'dan 7 ay önce bisikletle dünya turuna çıkan 62 yaşındaki Sioerd't Riet From ile 45 yaşındaki İspanyol Luis Cardel Roig, İstanbul'da tanıştıktan sonra yollarına birlikte devam ediyor.

        Hollandalı emekli gazeteci From, geçen yıl eylül ayında Hollanda'nın Amsterdam şehrinden Avustralya'ya gitmek üzere bisikletle yola çıktı.

        Almanya, Avusturya, İtalya, Makedonya ve Yunanistan gibi ülkeleri geçerek 5 bin kilometre pedal çevirerek Türkiye'ye gelen From, İstanbul'da teknoloji mühendisi Roig ile tanıştı.

        Yollarına birlikte devam eden iki arkadaş, turlarının Türkiye bölümünde Kastamonu'nun Hanönü ilçesine ulaştı. From, Gürcistan, Azerbaycan, İran, Kırgızistan, Çin, Endonezya gibi ülkelere uğradıktan sonra Avustralya'ya varmayı hedefliyor. Roig de Kazakistan'ın Almatı şehrinde turunu tamamlayıp geri dönecek.

        From, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tek başına çıktığı dünya turunda İstanbul'da İspanyol Roig ile tanışarak arkadaş olduklarını, yollarına birlikte devam ettiklerini söyledi.

        Arkadaşından Kazakistan'da ayrılıp yoluna yalnız devam edeceğini belirten From, Avustralya'ya kadar 30 bin kilometre pedal çevirmesi gerektiğini dile getirdi.

        Bisikletle daha önce de Amerika'yı baştan sona gezdiğini anlatan From, "Ülkelerin doğal güzelliklerini, kültürlerini görmek ve değişik insanlar tanımak çok güzel. Türkiye'de yolculuğumuz boyunca insanların gösterdiği misafirperverlik ve güven bizleri çok etkiledi. Türkiye çok güzel bir ülke, insanları çok cana yakın." dedi.

        Hava şartları uygun olursa günde 100 kilometreye kadar yol katettiklerine işaret eden From, kış günlerinde ise 70-80 kilometre ilerleyebildiklerini ifade etti. From, yolculuğu boyunca günde 20 avro civarında harcadığını kaydetti.

        Roig ise farklı kültürleri görüp tanımayı sevdiği için bisikletle dünya turuna çıktığını anlattı.

        İlçede bir süre dinlenen bisikletliler, daha sonra yollarına devam etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kastamonu İlçeleri
        Tüm Kastamonu Haberleri
         Kastamonu

        Kastamonu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa