Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜZCE (AA) - Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olduğu tespit edilerek KHK ile kapatılan Düzceli Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) yönetici ve üyelerinin aralarında bulunduğu 12'si tutuklu 52 sanığın yargılandığı davada, 5 sanığın tahliyesine hükmedildi.

        Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatları ve yakınları katıldı.

        Tutuklu sanık İlhan Celiloğlu, savunmasında, "cemaat" olarak bilinen yapı ile önceki bağı dolayısıyla "örgütçü" olarak anıldığını ifade etti.

        İş yapmak üzere DÜSİAD'a üye olduğunu savunan Celiloğlu, "Ben iş adamıyım, iş yapmak için de insanlarla sosyal ortamlarda bir araya geliyordum. Bu dernekle de bu şekilde tanıştım. Düzce'de adeta FETÖ'nün poligonu oldum. Her önüne gelen benim adımı söyledi, bu örgütü ağzına alan daha sonra benim adımı söylüyor." dedi.

        Tutuklu sanık Muhammet Çakır da suçsuz olduğunu ileri sürdü.

        Tutuklu sanık Celal Furuncu ise aldatıldığını iddia ederek, "Ben bu örgütün cemaat yönünü gördüm, diğer yönünü göremedim. Bu dernekte de yönetim kuruluna ya da sohbete katılmadım. Darbe akşamı babamla Akıncı Üssü'ne gittim, FETÖ'cülere karşı durdum. Lafı eğip bükmeden konuştum hep. Tahliye oldum, tekrar tutuklandım. Buna karşılık itiraz dilekçesi bile yazmadan bugünü bekledim." diye konuştu.

        Tutuklu sanık Birol Tuncay da ticari rakibi tarafından kendisine iftira atıldığını iddia etti.

        Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Abdülkadir Karabacak, Birol Tuncay, Celal Furuncu ve Temel Karabacak'ın ifadelerini etkin pişmanlık hükümleri çerçevesinde değerlendirerek, bu sanıkların tahliyesine karar verdi. Heyet, ayrıca sanık Muhammet Çakır'ın tutuklu bulunduğu süre ve mevcut deliller ışığında tahliyesine hükmetti.

        Duruşma, 1 Ağustos'a ertelendi.

        - İddianameden

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Düzceli Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) çatısı altında örgüt faaliyetleri yürütüldüğüne yer veriliyor.

        İddianamede, 52 sanık hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak", "örgüte finansal destek sağlamak" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak" suçlarından hapis cezası isteniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Düzce İlçeleri
        Tüm Düzce Haberleri
         Düzce

        Düzce

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa