Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇANKIRI (AA) - Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Okudukça Yol Alıyorum" projesi kapsamında bir anaokulunun bahçesinde Vosvos Kütüphane açıldı.

        Ankara'da hurdalıktan satın alınarak Çankırı'ya getirilen vosvos, yaklaşık 3 aylık çalışma sonrası kütüphaneye dönüştürülerek Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu bahçesine yerleştirildi.

        "Vosvos Kütüphane" okul bahçesinde düzenlenen törenle çocukların hizmetine sunuldu.

        İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, açılışta yaptığı konuşmada, öğrencilerin kitap okuma şevkini canlandırmak adına çalışmalar yaptıklarını söyledi.

        Her okulda öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak adına farklı etkinlikler yapmaya karar verdiklerini anlatan Öztürk, "Bu projelerden bir tanesi şu an Vosvos Kütüphane olarak karşımıza çıktı. Aslında gayemiz farklı bir tasarımla farklı bir ortamda öğrencilerin okumasını artırmak. Okumak sadece kitap okumak değil, hayatı okumaktır, yaşamı okumaktır. Bu okunan bilgi birikimlerinin kendi dünyasında yoğrularak geleceğe adım atabilmektir okumak." diye konuştu.

        Vosvos Kütüphaneyi çocukların hayatı boyunca unutamayacaklarını ifade eden Öztürk, ayrıca okulun duvarlarında çocukların okumasını geliştirecek figürler çizildiğini belirterek, emek veren meslektaşlarına teşekkür etti.

        Vosvos Kütüphaneye öğrenciler ilgi gösterdi.

        Açılışa, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Karatatar, Çankırı Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Öztürk, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çankırı İlçeleri
        Tüm Çankırı Haberleri
         Çankırı

        Çankırı

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa