Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan eski savcı 7 yıl 6 ay, eski hakim eşi ise 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

        Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasında tutuklu eski savcı Ömer Öz ile avukatı hazır bulundu. Öz'ün tutuksuz eski hakim eşi Ceylan Göksu ise İzmir Adliyesi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

        Telefonunda ByLock tespit edilen savcı Öz, savunmasında suçlamaları kabul etmeyerek, "Bank Asya'da hesabım yoktur. Evimde suç unsuru bulunmamıştır." dedi.

        Eski hakim Ceylan Göksu Öz ise terör örgütü üyesi olmadığını savunarak, "O vasıfta biri de değilim. Suç işleme kastı ile bir yere üye değilim. Kimsenin talimatı ile YARSAV'a üye olmadım. Eşim 22 aydır tutukludur. Eşimi tahliye edin." dedi.

        Mahkeme heyeti, Ömer Öz'ü 7 yıl 6 ay, Ceylan Göksu Öz'ü ise 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

        Heyet, eski savcı Öz'ün tutukluluğunun da devamına karar verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa