Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de törenler düzenlendi.

        Adana'da, Atatürk Parkı'ndaki törende İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız Atatürk Anıtı'na çelenk koydu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

        Daha sonra İl Emniyet Müdürlüğünde program düzenlendi.

        Adana Emniyet Müdürü Yıldız, yaptığı konuşmada, polislik mesleğinin bir üyesi olmaktan büyük onur ve gurur duyduğu belirterek, "Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyoruz." dedi.

        Konuşmanın ardından Yıldız, Adana Kemal Serhadlı Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Naim Cengiz, Polis Teftiş Kurulu Adana Bölge Başkanı Aytekin Aşıcı ve Emekli Emniyet Müdürü Hasan Özden ile birlikte pasta kesti.

        Emniyet Müdürü Yıldız, kentte "Yılın polisi" seçilen Toplum destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli polis memuru Uğur Turhan'a ödül verdi.

        Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan da Adana Adliyesinde görev yapan polislerle bir araya geldi.

        Çalışmalarından dolayı tüm polislere teşekkür eden Yeldan, Adana Adliyesinin güvenliğinin arttırılması için teknolojiyi daha yoğun kullanmaya gayret gösterdiklerini kaydetti.

        Vatandaşların yargı hizmetlerini almasındaki en temel görevlerinden birinin güvenli bir ortamda bu işlerin yapılması olduğunu ifade eden Yeldan, emniyet teşkilatının görevini dikkatlice yaptığını belirtti.

        Yeldan, Adana Adliyesinin artık hiçbir şekilde kötü olaylarla anılmadığını, yeni dönemde adliyede herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını kaydetti.

        - Mersin

        Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü, Mersin'de coşkuyla kutlandı.

        Etkinlikler kapsamında Mersin Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, yıl dönümüne özel hazırlanan klibin gösterimi yapıldı.

        Mersin Valisi Ali İhsan Su, programda yaptığı konuşmada, polis teşkilatının tarihinin başarılarla dolu olduğunu ifade etti.

        Türk Polis Teşkilatının kurulduğu günden bu yana, daima vatandaşların huzuru için çaba gösteriğini anlatan Su, şöyle konuştu:

        "Polislerimiz, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini koruyan, her türlü fedakarlığa katlanan, gerektiğinde vatanımızın bölünmez bütünlüğü için her türlü gayreti sarf eden, uğrunda şehitler ve gaziler veren bir teşkilata mensuptur. Polis teşkilatımız tarihi boyunca suç ve suçlulularla mücadele etmiştir. Polis teşkilatımızın kendini sürekli yenilemiş ve geliştirmiştir. Bugün polis teşkilatı sahip olduğu personel ve teçhizatlarla modern çağımızın bütün gerekliliklerini yerine getirecek donanıma sahiptir."

        Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne de gece gündüz demeden vatan için çalıştıklarını bu uğurda can vermeye hazır olduklarını söyledi.

        Türk polisinin vatanı için her türlü fedakarlığı yaptığını ve yapmaya devam edeceğini belirten Şahne, şunları kaydetti:

        "15 Temmuz'da ülkemizin her yerinde olduğu gibi polis ve jandarma teşkilatımız, silahlı kuvvetlerimiz ve siz kahraman halkımız, anayasal düzeni ve ülkemizin bekasını hedef alan ihanet şebekelerine karşı bir ve beraber olmuştur. Polislerimiz ve jandarma ekiplerimiz bu işgale karşı dimdik ayakta durmayı bilmiştir. 173 yıldır süren teşkilatımız, halkımızın huzur ve güvenliğini bozacak hiçbir harekete müsaade etmeyecektir."

        Konuşmaların ardından İl Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen "NARKOTİM" konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Öğrenciler günün anlam ve önemine dair yazdıkları şiir ve kompozisyonu katılımcılarla paylaştı.

        Etkinlikte, bazı polis memurlarına da üstün başarı ve gayretleri dolayısıyla, başarı belgesi verildi. Mersin'de 1951-1971 yılları arasında görev yapmış 87 yaşındaki emekli polis memuru Rıza Ziya Özgen'in, Arif Nihat Asya'nın "Bayrak" adlı şiirini okuduğu etkinlikte, coşkulu anlar yaşandı.

        Çocuk Şube Müdürlüğünce hazırlanıp, çocukların sahnelediği folklor gösterisinde renkli görüntüler oluşurken, Mezitli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin oluşturduğu "polis korosu" beğeniyle izlendi.

        - Hatay

        Hatay'daki törende, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve Hatay Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Ali Canpolat, Antakya Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk koydu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

        Polis teşkilatı mensupları daha sonra Antakya Şehitliği'ni ziyaret ederek şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıp dua etti.

        Daha sonra Karabörk ve Canpolat, Hatay Valisi Erdal Ata'yı makamında ziyaret etti.

        Vali Ata, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

        Türk Polis Teşkilatının sürekli kendisini geliştiren, yenileyen bir teşkilat olduğunu ifade eden Ata, şunları kaydetti:

        "Türk Polis Teşkilatı, kuruluşundan günümüze kadar gerek Osmanlı döneminde gerekse Cumhuriyet döneminde ülkede huzurun sağlanması, vatandaşın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve kanun hakimiyetinin sağlanması konusunda azami gayreti gösterip gece gündüz demeden mesai mefhumu gözetmeden görev yapan bir teşkilat. Bugün başarılarıyla, dünyadaki en gelişmiş ülkelerin polis teşkilatlarıyla çok rahatlıkla kıyaslanabilecek bir düzeye gelmiştir. Başta il müdürümüz olmak üzere, sizleri kutluyorum."

        Hatay’da 450 bine yakın Suriyelinin yaşadığını, Suriye ile 911 kilometrelik sınırın 188 kilometresinin kentte olduğunu anlatan Ata, "Böylesi bir ortamda bu kent, çok rahatlıkla söyleyebilirim Türkiye’nin diğer illerinden daha huzurlu ve güvenlidir. Bunu da başta il müdürümüz olmak üzere siz değerli çalışma arkadaşlarımızın çok önemli katkısı olduğuna inanıyorum. Hepinizi tebrik ediyor, gönülde kutluyorum, başarılarınızın devamını diliyorum." şeklinde konuştu.

        - Osmaniye

        Osmaniye'de törenler, Valilik kampüsü içindeki Atatürk Anıtı önünde başladı. İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman'ın anıta çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

        Buradaki törenin ardından Asri Mezarlık'taki şehitliğe geçilerek, şehit polis memurlarının kabirlerine karanfil bırakıldı, dua edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa