Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Tarımsal Araştırmalar Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) ve Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsünce gerçekleştirilen "İzmit Körfezi Balıklandırma Projesi" kapsamında 6 bin yavru çipura, levrek ve kalkan İzmit Körfezi'ne bırakıldı.

        Karamürsel sahilinde düzenlenen törende konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, insanların çevre bilincinin her geçen gün arttığını söyledi.

        Marmara Depremi'nin ardından molozların denize atılması nedeniyle bazı ilçelerde sahillerden binlerce kamyon moloz aldıklarına dikkati çeken Karaosmanoğlu, "Toprak, su ve havayı kirletmememiz gerekiyor. Evlerimizde kullandığımız pilleri, aküleri toprağa atmamalıyız. Atık kutularına bırakmalıyız. Geri dönüşümü mümkün olan atıkları kaynağında ayrıştırdığımız zaman inanın ekonomiye de çok büyük destek olmuş olacağız. En önemlisi çevreyi kirletmeyeceğiz." diye konuşu.

        Karaosmanoğlu, İzmit Körfezi'nin akvaryuma benzediğini dile getirerek, şöyle devam etti:

        "Simdi büyük balıkçılık, ağ balıkçığı burada yasaklandı. Burayı bir akvaryum haline getireceğiz. Balık tutmayacak mıyız? Daha çok tutacağız, daha çok ürün alacağız. Yeni yeni temizlenmeye başlandı. Burada 70'in üzerinde tür oluştu. Bunun en önemli göstergesi de yunusların Körfez'e gelmesidir. Halkımızın da desteğiyle cennet vatanımızı tertemiz, sağlıklı bir şehir haline getiriyoruz. Bu projeyi biz bütün gücümüzle destekliyoruz. Sahip çıkıyoruz. Biz her zaman bilimden yanayız. Biz burada sağlıklı bir hayat yaşamak istiyoruz."

        Konuşmanın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Karamürsel Balediye Başkanı İsmail Yıldırım ve diğer yetkililer, proje kapsamında markalanan 6 bin yavru çipura, levrek ve kalkanı denize bıraktı.

        Proje kapsamında daha önce 6 bin yavru balık, Gölcük Değirmendere sahilinden İzmit Körfezi'ne bırakılmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa