Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ (AA) - Kayseri Havalimanı'nda mart ayında taşınan yolcu sayısı, önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13 arttı.

        Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, mart ayında Kayseri Havalimanı'nda iç hat yolcu trafiğinin, önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12 artışla 158 bin 66, dış hat yolcu trafiğinin ise yüzde 30 artışla 14 bin 457'ye ulaştığı, toplamdaki artışın ise yüzde 13 ile 172 bin 523 olduğu belirtildi.

        Açıklamada, mart ayında havalimanında iniş-kalkış yapan uçak sayısına bakıldığında, iç hatlarda bir önceki yılın aynı ayına göre bin 26 olduğu, dış hatlarda ise 145 ile yüzde 4 'lük artış yaşandığı bildirildi. Uçak trafiğinde iniş-kalkış yapan uçak sayısının bin 171'e ulaştığı vurgulandı.

        Kayseri Havalimanı'nda yük trafiğinin ise önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25 arttığı, toplamda bin 504 ton olarak gerçekleştiği ifade etti.

        - 3 ayda 500 bin yolcu

        Kayseri Havalimanı'ndan, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artışla 500 bin 528 yolcu hizmet alırken, hizmet verilen toplam uçak trafiği yüzde 3,2 artışla 3 bin 320'ye, yük trafiği ise yüzde 24 artışla 4 bin 709 tona ulaştığı kaydedildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa