Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL (AA) - Eyüpsultan'da toplanan bir grup, Afganistan ve Doğu Guta'daki saldırıları protesto etti.

        Eyüp Sultan Camisi Meydanı'nda bir araya gelen Eyüpsultan Genç İHH, TÜGVA ve Genç Ensar Eyupsultan Şubesi üyeleri, saldırıları kınayan yazılı pankartlar ve Türk bayrakları taşıdı.

        Eyüpsultan Genç İHH Başkanı Hüseyin Gülüm, grup adına yaptığı açıklamada, Afganistan'ın Kunduz vilayetinde, bir medresedeki mezuniyet töreni sırasında düzenlenen hava saldırısında, 100'ün üzerinde kişinin katledildiğini ve yüzlercesinin yaralandığını hatırlatarak, "Minik Kur'an hafızlarının icazet merasimi, zalimlerin bombaları ile şehadet merasimine döndü." ifadelerini kullandı.

        Gülüm, bu katliamın, İslam düşmanlarının Kur'an-ı Kerim'den korktuklarının bir göstergesi olduğunu belirterek, "İşgal ve sömürü ile özdeşleşen ABD, uyguladığı bu politikasıyla 2001'den bu yana, Afganistan'da insanların temel hak ve hürriyetlerinin tamamını ayaklar altına almış, on binlerce sivili katletmiştir." dedi.

        Hüseyin Gülüm, ABD'nin, Afganistan'a girdiğinden bu yana saldırılarını aralıksız sürdürdüğünü, son dönemlerde silahlı insansız hava araçlarını sıklıkla kullandığını, düğün, taziye ve camilere pervasızca hava saldırısı düzenlediğini öne sürdü.

        Doğu Guta'daki saldırıyı da lanetleyen Gülüm, benzer olayların yaşanmaması için İslam ülkelerine birlik olma çağrısında bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İstanbul İlçeleri
        Tüm İstanbul Haberleri
         İstanbul

        İstanbul

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa