Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in "En Roman Dostu Belediye Başkanı" seçildiği belirtildi.

        Canik Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Başkan Genç'in Avrupa Parlamentosu, Batı Balkanlar ve Türkiye'de Roman Sivil Toplumu Geliştirme Ortak Girişimi ile Sıfır Ayrımcılık Derneği tarafından düzenlenen kampanyada ödüle layık görüldüğü kaydedildi.

        Açıklamada, Genç'in ödülünü Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan Avrupa Parlamentosu'nda (AP) DG NEAR Genel Direktörü ve Avrupa Parlamentosu üyesi Soraya Post'dan aldığı belirtildi.

        Genç'in ilçede Roman vatandaşlara yönelik eğitim, kültür ve fiziki dönüşüm çalışmaları nedeniyle Bağımsız Seçim Kurulu'nca yapılan değerlendirme sonucu seçildiği kaydedildi.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Genç, "Ödül almak için değil, hoşgörü dinimizin gereği olarak eşit hizmet ettik." ifadesini kullandı.

        Genç'in, "Bizim dinimiz hoşgörü ve asla ötekileştirmeyen bir din. Biz hiçbir zaman ödül almak için hizmet yapmadık. Roman kardeşlerimizin bizim için zenginliğimiz olduğu anlayışıyla ilçemizin her tarafına olduğu gibi eşit hizmet ettik. Bu vesileyle tüm Roman kardeşlerimizin 8 Nisan Dünya Romanlar Günü'nü kutluyorum." ifadsi de açıklamada yer aldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa