Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL (AA) - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, Proje Bazlı Teşvik Sistemi'nin Türkiye için hayırlı olmasını dileyerek, "İş dünyamızın yatırımlarına güvenle devam etmesinde önemli bir rol oynayacak yeni teşvik sisteminin, cari açığımızı kapatmaya 19 milyar dolarlık büyük bir katkı sağlayarak ekonomiye yeni bir dinamizm katacağını düşünüyorum." açıklamasında bulundu.

        Olpak yaptığı yazılı açıklamayla Proje Bazlı Teşvik Sistemi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

        Türkiye ekonomisini geleceğe taşıyacak ve iş dünyasına yeni bir destek sunacak Proje Bazlı Yatırım Teşvik Sistemi’nin Türkiye adına hayırlı olmasını dileyen Olpak, "Başta cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimiz ve ekonomi yönetimimizin yoğun çabaları sayesinde 19 firmaya ait 23 projeye, yatırım tutarı yaklaşık 135 milyar lira olan bir teşvik sağlanacak. Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamında teşviklerden yararlanacak 19 firmamızın 10’u DEİK üyesi ve destek alan girişimcilerimizin 5’i DEİK Yönetim Kurulu üyeliğini üstleniyor." bilgilerini verdi.

        - "Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve ekonomi yönetimimize teşekkürlerimizi sunuyoruz"

        Desteklerle, petrokimya, savunma sanayisi, ulaşım sistemleri, enerji teknolojileri, havacılık ve uzay gibi sektörlerde 35 bin kişiye doğrudan istihdam yaratılacak olmasının da Türkiye için büyük bir kazanç olacağını aktaran Olpak, şunları kaydetti:

        "İş dünyamızın yatırımlarına güvenle devam etmesinde önemli bir rol oynayacak yeni teşvik sisteminin, cari açığımızı kapatmaya 19 milyar dolarlık büyük bir katkı sağlayarak ekonomiye yeni bir dinamizm katacağını düşünüyorum. 135 milyar dolarlık bu denli büyüklükteki yatırım artışı sadece yatırımları sıçratmakla kalmaz, büyümeyi de yatırımlara bağlı olarak artıracaktır. Zira 2017 yılındaki yüzde 7,4’lük ekonomik büyümenin 2,3 puanlık kısmı yatırım kaynaklıdır. Üretime geçildiğinde ihracat artışı ve ithalat azalışı meydana gelecek, cari açığı düşürecek bir sistem uygulanmış olacaktır.

        Eğer dünyada kendi teknolojisini üreten ve dünyanın yeni düzeni içerisinde 'vazgeçilmez' olmak istiyorsak hükümetimiz ve ekonomi yönetimimizin de desteği ile daha cesur yatırımlara doğru yol almalı ve kendi iç gelişim ve dönüşüm sürecimizi gerçekleştirmeliyiz. 851 milyar dolarlık milli gelirimiz ile 160 milyar dolarlık ihracatımız ve 2017 yılında yüzde 7,4’lük büyüme ile yolumuza emin adımlarla ilerlerken, verimli, etkin ve cesaretlendirecek nitelikte teşvikleri ile bizleri cesaretlendiren başta cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve ekonomi yönetimimize teşekkürlerimizi sunuyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İstanbul İlçeleri
        Tüm İstanbul Haberleri
         İstanbul

        İstanbul

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa