Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin haklarında dava açılan eski 4. sınıf emniyet müdürleri Haluk Pamukçu'ya 15, Nezir Özcan'a da 9 yıl hapis cezası verildi.

        Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasında, tutuklu sanık Haluk Pamukçu hazır bulundu. Nezir Özcan ise duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

        Son savunmaları sorulan sanıklardan Pamukçu, daha önceki beyanlarına ekleyeceği bir şey olmadığını belirterek, tahliyesini istedi.

        Özcan ise mahkemeye yazılı savunma gönderdiğini anımsattı. Hiçbir terör örgütüne üye olmadığını öne süren Özcan, suç işlemediğini savundu.

        Mahkeme heyeti, sanıklardan Pamukçu'yu "cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek" suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Eyleminin yardım etmek kapsamında kaldığı gerekçesiyle Pamukçu'nun cezası 15 yıla indirildi.

        Diğer sanık Özcan'a ise "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 9 yıl hapis cezası verildi.

        Her iki sanığın da tutukluluk halinin devamı kararlaştırıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa