Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Maldiv International Aid Campaign kurumu iş birliğiyle, Beşar Esed rejimi tarafından düzenlenen gaz içerikli kimyasal saldırıya maruz kalan Doğu Guta’nın Duma bölgesindeki sığınaklarda kalanlara sıcak yemek dağıtıldı.

        İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, yaptığı açıklamada, Doğu Guta'da insanlık dramının yaşandığını belirtti.

        Suriye'nin başkenti Şam kırsalında bulunan Doğu Guta'nın 5 yılı aşkın bir süredir rejimin kuşatması altında tutulduğuna dikkati çeken Tosun, Doğu Guta'nın Haresta, Arbin, Zemelka ve Ayn terma bölgelerinden sivillerin İdlib'e tahliye edildiğini hatırlattı.

        Duma'da ise halen 100 bin sivilin olduğunu aktaran Tosun, ''Kimyasal saldırıda en az 80 kişi hayatını kaybetti. Binlerce insan bu zehirli gazdan etkilendi. Ölümle karşı karşıya kalan insanlar halen sığınaklarda hayata tutunmaya çalışıyorlar. Bu nedenle daha önce Duma'da kurduğumuz yardım ağımızı sürdürüyoruz. Duma'da yer altında bulunan mutfağımızdan 30 bin kişiye sıcak yemek çıkarttık. Sığınaklarda bulunan ailelere bu yemekleri dağıttık.'' ifadesini kullandı.

        Tosun, yardım çalışmalarında kendilerine Maldiv International Aid Campaign kurumunun destekleri olduğunu sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hatay İlçeleri
        Tüm Hatay Haberleri
         Hatay

        Hatay

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa