Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan tutuksuz 24 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "Terörizmin Finansmanın Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet", "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçlamalarının yöneltildiği, aralarında esnaf ve iş adamlarının bulunduğu sanıklar ile avukatları katıldı.

        Duruşmada, ilgili kurumlardan istenen yazılara gelen cevaplar zapta geçirildi. Sanıklardan R.G'nin hattına ilişkin baz bilgileri ile E.Ö. ve R.İ'ye ait dijital materyallerin incelemesinin tamamlandığını belirtir belgenin mahkemeye ulaştığı görüldü. Ayrıca, sanıklardan H.K'nin oğlu A.K'nin Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmasının tutanakları ile M.Ç. hakkında hazırlanan ek iddianamenin birleştirme için mahkemeye gönderildiği kaydedildi.

        Etkin pişmanlık kapsamında ifade veren B.S'nin, sanık M.Ç'nin örgüt yöneticisi olduğunu iddia ettiği belirtildi. Söz verilen M.Ç, hakkında ifade veren kişiyi tanımadığını ve suçlamalarını kabul etmediğini söyledi.

        Sanık H.K. de Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan ve ByLock tespiti yapılan telefon hattını babasının kullandığını söyleyen oğlu A.K'nin ifadelerine ilişkin savunma yaptı. H.K, söz konusu telefon hattını 1999'dan beri kullandığını fakat ByLock yüklemediğini öne sürdü.

        Mahkeme başkanı, dosyadaki eksikliklerin büyük ölçüde tamamlandığını belirterek, kalan evrakların da mahkemeye ulaşmasıyla esas hakkındaki mütalaasını sunması için gelecek duruşmada cumhuriyet savcısına söz verebileceklerini söyledi.

        Mahkeme heyeti, incelemesi tamamlanan dijital materyallerle ilgili raporun beklenmesine ve tutuksuz sanıkların bu halinin devamına karar vererek, duruşmayı 9 Temmuz'a erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa