Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Hatay Valisi Erdal Ata, Paskalya Bayramı nedeniyle Antakya Ortodoks Kilisesi'ni ziyaret ederek, yumurta tokuşturdu, Hristiyan vatandaşların bayramını kutladı.

        Ata, ziyaretinde yaptığı konuşmada, Hatay'ın dünyaya örnek gösterilecek bir kent olduğunu belirtti.

        Dünyadaki tüm topluluklara ve devletlere örnek bir kentte yaşadıklarının altını çizen Ata, şöyle devam etti:

        "Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı gibi farklı dinlere de ev sahipliği yapan bir kentimiz. Burada üç semavi dine mensup vatandaşlarımız asırlarca birlik, beraberlik ve huzur içinde yaşıyorlar. Bugüne kadar nasıl ki bu bölgede yaşayan vatandaşlar barış ve huzur içinde yaşamışsa bundan sonrada aynı şekilde yaşamaya devam edecektir."

        Antakya Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil de Hatay'ın yüzyıllardan beri aynı Allah'a ibadet eden, çan sesinin ezan sesine, ezan sesinin hazan sesine karıştığı müstesna şehirlerden biri olduğunu söyledi.

        Paskalya Bayramı'nı kentte bir başka coşkuyla kutladıklarını vurgulayan Hurigil, "Şiddetin ve nefretin yaygınlaştığı dünyamızda, kökeni, inancı ve felsefi görüşü ne olursa olsun, insanların kardeşçe yaşaması, gelenek ve göreneklerini paylaşması, huzurun ve barışın egemen olması en büyük dileğimizdir." dedi.

        Bayram kutlamasına katılan vatandaşlar gelenek gereği birbirleriyle yumurta tokuşturdu.

        Vali Ata da Hurigil ve Antakya Patrikhanesine bağlı Selefkiya Episkoposu Patrik Vekili Efram Maluli ile yumurta tokuşturdu.

        Kutlamalara, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu, Antakya Ortodoks Kilisesi Pederi Jan Dellüller, Antakya Katolik Kilisesi Papazı Domanico Bertogli, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve Hristiyan vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hatay İlçeleri
        Tüm Hatay Haberleri
         Hatay

        Hatay

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa