Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Muğla'da, üreticilerin "Zeytinyağının er meydanı" olarak adlandırdığı 11. Zeytinyağı Kalite Yarışması düzenlendi.

        Zeytindostu Derneğince Menteşe ilçesinde Muğla Ticaret Borsası'nda düzenlenen 11. Zeytinyağı Kalite Yarışması’nın Duyusal Analiz toplantısında 104 numune, 24 jüri üyesi tarafından değerlendirildi.

        Isı ve ses yalıtımlı odada gerçekleştirilen yarışmada, özel bardaklara doldurulan zeytinyağları, uzman tadımcılar tarafından önce koku, daha sonra ise tadılarak derecelendirildi.

        Yapılan derecelendirmeye göre numuneler, premium, altın, gümüş ve bronz olarak listelendi.

        Yarışmada dereceye giren yağların önümüzdeki günlerde açıklanacağı, ödüllerin Gaziantep'te düzenlenecek törende sahiplerine verileceği öğrenildi.

        - Zeytinyağının şampiyonlar ligi

        Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ertür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmadaki numune katılımının bir rekor olduğunu söyledi.

        Türkiye'nin farklı bölgelerindeki kaliteli zeytinyağı üretimini teşvik etmeyi amaçladıklarını aktaran Ertür, şunları kaydetti:

        "Teşvik etmek, bir yandan da bu yağların kalitelerini belirlemektir. Bu yarışmayla zeytinyağının şampiyonlar ve yerel ligini belirliyoruz. Zor bir süreçle hazırlanan zeytinyağları yine zor bir süreçle derecelendiriliyor. Tadı, lezzeti ve aroması kalıcı hangi numuneler varsa daha üst gruplarda değerlendiriliyor. Bu etkinliğimizi yıllardır 'Zeytinyağının Oscarları' olarak ifade ediyoruz. Bazıları da burası için 'zeytinyağının er meydanı' diyor.

        Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Totoş da Türk zeytinyağı üreticilerinin uluslararası standartların üstünde ürün üretebildiğini dile getirdi.

        Yarışmanın jüri üyelerinden tadım uzmanı Serdar Öçten Ünsal ise tüketiciye daha sağlıklı ve kaliteli zeytinyağı ulaştırılmasının hedeflendiğini ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa