Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇORUM (AA) - Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Zeki Gül ve Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Anadolu Ajansının (AA) kuruluşunun 98. yıl dönümünü kutladı.

        Vali Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, AA'nın ilkeli bir habercilik örneği sergilediğine dikkati çekerek, "Habercilikte basın meslek ilkeleri doğrultusunda dünyanın ve Türkiye'nin haberlerini gündeme getirerek, halkımızın bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve kamuoyunun aydınlatılması konusunda önemli rol oynayan AA'nın 98. yıl dönümünü kutlar, başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim." ifadesini kullandı.

        Belediye Başkanı Zeki Gül de AA'nın, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihi ile adeta özdeş bir tarihi olduğunu, Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmadan 17 gün önce kurulan AA'nın, milli mücadelenin ve Kurtuluş Savaşı'nın her aşaması ile cumhuriyetin kurulmasında mücadeleye tanıklık ettiğini vurguladı.

        AA'nın yaklaşık bir asırdan beri Türk milletinin yanı sıra dünyadaki mazlum milletlerin sesini duyuran saygın bir kurum haline geldiğini belirten Gül, şunları kaydetti:

        "Anadolu Ajansımız, 'Güçlü Türkiye'nin Güçlü Haber Ajansı' ilkesiyle haber yolculuğunu sürdürüyor. Geçmişte olduğu gibi bugün de Türkiye'nin dünyadaki sesi olan Anadolu Ajansı, Türkiye'nin ve Türk basınının gelişmesine katkı sağlayan, yayıncılık anlayışı ve misyonuyla milletimizin güvenini kazanmış müstesna bir kuruluş olarak görevini ifa ediyor. Anadolu Ajansı, köklerinden aldığı güçle bölgesinde lider bir ülke haline gelen devletimizin ve milletimizin gözü kulağı olmaya devam edecektir. Bugün en son teknolojiyle dünya haber ajansı liginde ilk sıralarda yer almayı başaran Anadolu Ajansı'mızı 98. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle tebrik ediyorum. Ülkemizin her noktasında ve ülkemiz dışında başarıyla görev yapan Ajans çalışanlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum."

        Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise AA'nın ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışıyla üstlendiği misyonunu tarih boyunca layıkıyla yerine getirdiğini söyledi.

        Anadolu Ajansının geçmişten bugüne kadar tarihi olayların en canlı tanığı olduğunu dile getiren Alkan, "Bu olayları halkımıza yansıtan, bizlerle paylaşan ve gece gündüz demeden 24 saat çalışan basın mensubu çalışanlardan oluşan bir kurumdur. Hem dünyada hem Türkiye’de tüm gelişmeleri doğru tarafsız ve ilkeli yayın anlayışıyla vermeyi kendisine görev edinen Anadolu Ajansının 98. kuruluş yıl dönümünü tebrik eder, başarılarının devamını dilerim." değerlendirmesinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çorum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çorum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çorum İlçeleri
        Tüm Çorum Haberleri
         Çorum

        Çorum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa