Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAKKARİ (AA) - Hakkari'de dağcılar, teröristlerden temizlenen bölgelerdeki mağaraları gezmeye başladı.

        Irak sınırından PKK'lı teröristlerin geçişlerinin önlenmesi ve hudut emniyetinin sağlanması amacıyla 3. Piyade Tümen Komutanlığınca yürütülen operasyonlarla bölgenin güvenli hale getirilmesinin ardından, dağcılar bölgeye gitti.

        Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari Temsilcisi Naci Ertunç ve beraberindeki dağcılar, Balkaya Dağı'nda yöre halkının "Rüzgar Mağarası" olarak adlandırdığı mağarayı gezerek inceleme yaptı.

        Ertunç, yaptığı yazılı açıklamada, mağaranın turizme kazandırılması gerektiğini bildirdi.

        Türkiye Dağcılık Federasyonu ile Mağara Araştırma Derneğini mağarayı araştırması için Hakkari'ye davet ettiklerini belirten Ertunç, şunları kaydetti:

        ''Biz de bölgede hemen harekete geçip, tespit çalışmaları yaptıktan sonra arkadaşlarımdan Yüksel Işık ve Emin Noyan'ı mağaranın içine göndermek için hazırlık yaptık. Mağara ağzının çok dar ve su akıntısının fazla olması arkadaşlarıma zor anlar yaşattı. Neticede mağaraya girmekten vazgeçildi. Ertesi gün tekrar mağaraya girme kararı alındı ve hazırlıklar yapıldı. Suyun bir kısmı mağaranın ağız kısmından ayrı yöne akıtılarak, mağaraya ip yardımıyla iniş yapıldı.''

        Mağaraya giren dağcılardan Yüksek Işık da mağaranın girişinden itibaren ilk 10 metresinin çok dar ve sulu olduğunu aktararak, şu ifadeleri kullandı:

        "Başlangıç noktası bitirildikten sonra 15 metre yükseklik ve genişlik başlıyor. Mağaranın pasajında ilerledikçe değişik motiflerle karşılaşıyorduk. Çoğu bölgelerde küçük gölcükler ve balçık alanlar bizi çok tedirgin ediyordu. Mağarada çok sayıda pasajlar gördük, buhar oldukça fazlaydı bu da bizim ilerlememize büyük engel teşkil ediyordu. Hocamız bize belli bir süre verdiği için ucuna ulaşamadığımız mağarada geri dönmek zorunda kaldık.''

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hakkari İlçeleri
        Tüm Hakkari Haberleri
         Hakkari

        Hakkari

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa