Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Taşeron düzenlemesi, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük reformudur. Çünkü artık kamuda işçi temini üzerinden ihaleler yapılmayacak. İşler kamu işçisi eliyle yapılacaktır." dedi.

        Arslan, Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda düzenlenen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi imza töreninde yaptığı konuşmada, sözleşmelerde üyelere ve kentlere nasıl katkıda bulunacaklarını düşünüp, oturumlara buna göre katıldıklarını söyledi.

        Toplu iş sözleşmesinin iş güvencesi ile iş barışını sağlaması gerektiğini vurgulayan Arslan, bunun yanı sıra ücretlerin de zamanında ödenmesinin imzalanan sözleşmeyi başarılı kıldığını ifade etti.

        Arslan, taşeron işçilerin belediyelerin bünyesine alınarak, kamuda istihdam edilmesinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve ilgili bakanlara teşekkür ederek, şöyle konuştu:

        "13,5 milyon sigortalı işçi içerisinde kamunun bünyesinde çalışan kadrolu işçi sayısı 170 bindi. Taşeron emekçilere kadro verilmesiyle biz bu rakama 5 kat daha işçi ekledik. Bu açıdan taşeron düzenlemesi, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük reformudur. Çünkü artık kamuda işçi temini üzerinden ihaleler yapılmayacak. İşler kamu işçisi eliyle yapılacak."

        - "Biz iş ve aşı büyütmenin derdindeyiz"

        Hak-İş Genel Başkanı Arslan, üyelere de seslenerek, "Hayırlı bir iş yapıyorsunuz. Kamu çalışanları olarak kamuya, yani insanlığa hizmet ediyor, aynı zamanda çoluk çocuğunuzun nafakasını kazanıyorsunuz. Aldığımız ücretin karşılığı olarak daha çok çalışıp daha çok kazanacak, daha çok hizmet edeceğiz." dedi.

        İşçilere verdiği destekten dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye de teşekkür eden Arslan, bundan sonraki sürecin daha iyi olacağına inandıklarını dile getirdi.

        Nihat Çiftçi de tüm çalışanların refahını önemsediklerini ifade ederek, sözleşmenin hayırlı olmasını diledi.

        Böylesine önemli bir çalışmanın hayata geçmesinde emeği geçen yetkililere teşekkür eden Çiftçi, şöyle konuştu:

        "Biz iş ve aşı büyütmenin derdindeyiz. Önce imkan ve olanakları iyi değerlendireceğiz, üreteceğiz, çalışkan olacağız, dürüst olacağız daha sonra tüm kesimler ile bunu paylaşacağız. Amaç ve hedefimiz bu. Ben inanıyorum ki hepinizin desteği ile Şanlıurfa çok önemli bir yola girdi. 13 ilçemizde bin 411 mahallemizde hizmet veriyoruz ve insanımız mutlu. Şuna inanıyoruz ki doğru yönetim ile emanete sahip çıktığımız zaman, hakkı ön plana çıkardığımız zaman, haksızlık yapmadığımızda, Allah'ın izniyle milletimizin sevgisine layık olacağız."

        Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi imzalandı. İki yıl süreli toplu iş sözleşmesi ile üyelerin ücretlerinde, sosyal yardımlarla birlikte yüzde 15 oranında artış sağlandığı bildirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şanlıurfa İlçeleri
        Tüm Şanlıurfa Haberleri
         Şanlıurfa

        Şanlıurfa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa