Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana'da, bu yıl 6. kez "Nisan'da Adana'da" temasıyla düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı ile kentin artık bir kültür, sanat şehri olma yolunda hızla ilerlediğini, bir taraftan festivallerin, diğer yandan karnavalın Adana'ya ciddi bir renk kattığını belirtti.

        Vali Demirtaş, 6. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nın bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında, Adana'nın her mevsiminin çok güzel olduğunu ancak portakal çiçeklerinin açtığı nisan ayının ayrı bir yeri bulunduğunu dile getirdi.

        Etkinlikler ile Adana'nın daha da güzelleştiğini vurgulayan Demirtaş, şunları ifade etti:

        "Bu etkinlikte çok başarılı olacağımıza inanıyorum. Adana artık bir kültür, sanat şehri olmaya hızla ilerliyor. Bir taraftan festivallerimiz, bir taraftan bu karnaval Adana'ya ciddi bir renk katıyor. Bizim en büyük eksikliğimiz, Adana'nın şu güzelliklerini, misafirperverliğini vatandaşlarımızla paylaşmaktır diye düşünüyorum. Ama Adana, artık bu işin farkına vardı. Bundan sonra daha disiplinli, prensipli şekilde herkesin birlik beraberlik, huzur içerisinde bu tür etkinlikleri yaparak ülkemizdeki Adana algısını çok güzel bir şekilde değiştirerek gerçek algıyı inşallah ortaya koyacağız."

        Güvenlikle ilgili bir endişenin olmaması gerektiğini, gerekli her türlü tedbirin alındığını belirten Demirtaş, Adana'nın karnavala en iyi şekilde hazırlandığını aktardı.

        - "Türkiye'nin bütün dünyada bir huzur ve güven ortamı olduğunun cevabı için önemli"

        Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de dünyanın her ülkesinde turizmi canlandıran her türlü etkinliğin çok önemli olduğunu ifade etti.

        Artık Adana'nın elinde tüm Türkiye'yi bu kente çeken büyük bir etkinliğinin bulunduğunu belirten Sözlü, şunları söyledi:

        "Karnaval Adana'ya yakışıyor ve ev sahipliğini de Adanalılar en iyi şekilde yerine getirecektir. Sınır ötesinde bir güvenlik faaliyetimiz var. Türkiye için olumsuz propaganda yapıyorlar. Adana'nın da böylesine yüz binlerin katılacağı bir etkinlik, Türkiye'nin huzur ve güven ortamı mesajını, hiç kimse daha iyi veremez. Bu karnaval sadece Adana için değil, Türkiye'nin bütün dünyada bir huzur ve güven ortamı olduğunun cevabı için önemli."

        - "Orijinal hedefi karnavalın nisanda Adana'da olma fikridir"

        Portakal Çiçeği Karnavalı'nın fikir öncüsü ve "Nisan'da Adana'da" Komitesi Başkanı Ali Haydar Bozkurt da karnavalın ilk günden itibaren herkes tarafından sahiplenildiğini ve başarıya ulaştığını ifade etti.

        Bozkurt, karnavalı 6'ncı senesine büyük aksaklıklar olmadan ulaştırdıklarını anlatarak, şöyle dedi:

        "Karnaval diyoruz ama biz yola çıkarken 'Nisan'da Adana'da' demiştik. Karnaval hedefine ulaştı diye çok konuşuluyor ama aslında o hedefe ulaşmadı. Orijinal hedefi karnavalın nisanda Adana'da olma fikridir. Yani bütün dünyaya nisanda bu kent o kadar güzel ki portakal, turunç ağaçları çiçek açtığında her sokağı o büyülü kokuyla dolduğunda bu kentte toplanalım davetidir. Biz de 'Türkiye'de binlerce festival var ama hiç karnaval yok' diyerek bunun adı da 'karnaval' olsun' dedik. Şimdi bundan sonraki hedefimiz, Adana'yı, bir hafta sonuna değil de nisan ayı boyunca yerli ve yabancı turistlerin gezdiği, seyahat noktası haline getirebilmek olmalı. Üç günlük yoğunluk dışında en az üç haftayı doldurabilecek programları geliştirmek durumdayız. Bundan sonraki hedefimiz bu doğrultuda olacaktır."

        Bozkurt, beş yıldan bu yana hoşgörü duygusunu elden bırakmadıklarını, sadece Türkiye'den değil, dünyanın birçok yerinden çok sayıda misafiri burada ağırlayacaklarını, Adana'nın imajını, misafirperverliğini, gülen yüzünü dünyaya göstereceklerini kaydetti.

        Etkinliğin ardından gelecek sene için daha geniş ve genç kadro oluşturacaklarını anlatan Bozkurt, bir gün bayrağı gençlere devredeceklerini söyledi.

        Tanıtım toplantısında Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da hazır bulundu.

        Bu yıl 6. kez "Nisan'da Adana'da" temasıyla yarın başlayacak Portakal Çiçeği Karnavalı'nın kortej yürüyüşü Merkez Park'ta yapılacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa