Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da terör örgütü DEAŞ üyesi olduğu iddia edilen 2 kişiden birine ilk duruşmada 6 yıl 3 ay hapis cezası verilirken diğer sanık beraat etti.

        Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu Mehmet Mihdi Doğan ile tutuksuz V.A ile avukatları katıldı.

        Tekstil işiyle uğraşan sanıklardan Aksu, birlikte çalıştıkları Doğan ile "heyecan olsun diye" Suriye'ye gitmeye karar verdiklerini, Suriye'ye girmeden ağabeyinin kendisini arması ve ikna etmesi üzerine Adana'ya döndüğünü kaydetti.

        Doğan ise, diğer sanık Aksu arkadaş olduklarını ve aynı işyerinde çalıştıklarını belirtti.

        Farklı mahallelerde yapılan dini sohbetlere katıldıklarını ifade eden Doğan, "Suriye'ye gitmeye karar verdik. Tanımadığımız Suriyeli bir kişi aracılığıyla 700 lira vererek, yürüyerek Suriye'ye geçtik. Veysi 3-4 gün kaldıktan sonra korktuğundan ve ailesini özlediğinden geri döndü. Orada kaldığım sürece DEAŞ örgütü ile temas sağlamadım, askeri ve silahlı bir eğitim almadım. Babamla görüştüm, askerlikten çağrı geldiği için yasa dışı yollarla tekrar Türkiye'ye geldim. Hatay Otogarı'nda kimlik sorgusunda yakalandım." diye konuştu.

        Dava dosyasında araştırılacak başka husus olmaması nedeniyle mahkeme savcısı esas hakkındaki mütalaasını verdi. Savcı, mütalaasında, her iki sanığın da "Silahlı terör örgütü üyesi olma" suçundan cezalandırılmalarını istedi.

        Mahkeme heyeti, Doğan'a "Silahlı terör örgütü üyesi olma" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verip, yurt dışına çıkış ve pazar günleri bağlı bulunduğu kolluk birimine imza atma karşılığında tahliyesine, Aksu'nun ise beraatine karar verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa