Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİNGÖL (AA) - Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Eskişehir Osmangazi Üniversitesindeki silahlı saldırı olayına ilişkin, "Maalesef çok üzücü bir olay. 4 masum insanın hayatını kaybetmesi hepimizi kahretti. Olayın her yönüyle soruşturulduğunu biliyoruz. Soruşturma sonucunda bütün gerçeklerin ortaya çıkacağına inanıyoruz." dedi.

        Çeşitli temaslarda bulunmak amacıyla Bitlis'ten helikopterle Bingöl'e gelen Işık, Vali Ali Mantı'yı ziyaretinde, Bingöl halkının bedeli ödemeyi göze alarak teröre karşı durduğunu söyledi.

        Bölgenin terör saldırıları dolayısıyla 35 yıldır kan kaybettiğini belirten Işık, terör örgütünün devletin yatırımlarının engelleyip, insanları fakirliğe mahkum etmek suretiyle eleman devşirdiğine işaret etti.

        Işık, AK Parti iktidarı döneminde bölgeye önemli yatırımlar yapıldığını anlatarak, şöyle konuştu:

        "Önümüzdeki süreçte Bingöl'ün kaderini değiştirecek çok önemli projeler bir bir hayata geçecek. Bunun yolu da güvenlik boyutu dışındaki diğer boyutlarla terörle mücadeleyi desteklemektir. Bölgede işsizliğin azaltılması, potansiyelinin en üst noktaya çıkarılması konusunda çalışmalarımız var."

        -"Bölgede her gün daha iyiye gidiyor"

        Güvenlik güçlerinin yürütülen terörle mücadelede büyük başarı elde ettiğini dile getiren Işık, "Bölge de her gün daha iyiye gidiyor. Geçmişte bölgenin havası çok daha sıkıntılıydı. Ama hamdolsun büyük rahatlama var. Bingöl'de çok güzel bir atmosfer var. İnşallah bu yeni yatırımlara yansıyacak. Bölgeye yönelik büyük iç turizm ilgisi var. İnşallah bu yaz daha da artacak. Bölge istihdam ve diğer aktiviteler açısından daha iyi noktaya gelecek." ifadelerini kullandı.

        - "Maalesef çok üzücü bir olay"

        Gazetecilerin Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesinde bir araştırma görevlisinin gerçekleştirdiği ve 4 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıya ilişkin soruya da Işık, şu cevabı verdi:

        "Maalesef çok üzücü bir olay. 4 masum insanın hayatını kaybetmesi hepimizi kahretti. Olayın her yönüyle soruşturulduğunu biliyoruz. Soruşturma sonucunda bütün gerçeklerin ortaya çıkacağına inanıyoruz. İnşallah bir daha böyle saldırılar ülkemizin hiç bir köşesinde vuku bulmaz. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, üniversite camiasına da başsağlığı diliyorum. İnşallah bu olayların tekerrür etmemesi için soruşturmanın en iyi şekilde sonuçlanmasını sağlamış oluruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bingöl İlçeleri
        Tüm Bingöl Haberleri
         Bingöl

        Bingöl

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa