Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        NEVŞEHİR (AA) - Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da sıcak hava balonları, 98'inci kuruluş yıl dönümünü kutlayan Anadolu Ajansı (AA) için havalandı.

        Peribacaları ve doğal kaya oluşumlarıyla kaplı bölgenin doğal güzelliklerini gökyüzünden izlemek isteyen turistler için düzenlenen sıcak hava balonlarına, Anadolu Ajansının 98. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Türkçe ve İngilizce pankart asıldı.

        Göreme beldesinden, güneşin doğuşuyla gökyüzüne yükselen sıcak hava balonları, yaklaşık 1 saat Kapadokya semalarında süzüldü.

        Atmosfer Balloons İşletmesi Genel Müdürü Serkan Naci Feralan, 6 Nisan 1920'de Milli Mücadele'nin haklılığını dünya kamuoyuna duyurmak amacıyla önemli bir görevi icra etmek için kurulan AA'nın, ilkeli, objektif, hızlı ve etkin habercilik anlayışı çerçevesinde hizmet sunduğunu ifade etti.

        - Uçhisar Kalesi'ne "AA 98 yaşında" pankartı

        Her yıl yüz binlerce turistin ziyaret ettiği Uçhisar Kalesi'ne de AA'nın 98'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla pankart asıldı.

        Bir hafta boyunca sergilenecek pankartlar, Uçhisar Belediyesi ekiplerince kalenin zirvesinden sarkıtıldı.

        Belediye Başkanı Ali Karaaslan, yaptığı açıklamada, Anadolu Ajansı'nın 1920 yılından beri doğru, ilkeli ve nitelikli habercilik anlayışı nedeniyle kamuoyu tarafından takdirle takip edildiğini belirterek, "Anadolu Ajansı, milli haberciliğimizin başlangıcıdır. Vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi amacıyla doğru ve ilkeli haberciliği şiar edinmiş bir haber ajansıdır. Türkiye ve dünya ile ilgili herhangi bir haber farklı kanallar olsa da kaynak AA ise emin haberdir. Bu imajı korumasından dolayı değerli yöneticilerini tebrik ediyorum, nice 98 yıllara." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Nevşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Nevşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Nevşehir İlçeleri
        Tüm Nevşehir Haberleri
         Nevşehir

        Nevşehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa