Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Muğla'nın Dalaman ilçesinde gerçekleştirilecek R4 Rafting Türkiye Şampiyonası 1. Ayak Yarışları için kortej yürüyüşü düzenlendi.

        Dalaman Atatürk Caddesi'den sporcular ve teknik adamların da katılımıyla başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi.

        Muğla Valisi Esengül Civelek, yürüyüşün ardından yaptığı konuşmada, yarışmada 51 takımdan 250 sporcunun mücadele edeceğini söyledi.

        30 teknik adamın da etkinlik için Dalaman'a geldiğini ifade eden Civelek, "70 rafting hakemi, 30 saha organizasyon ekibi, Dalaman'ın tanıtımı için burada.” dedi.

        Spor turizminin gelişmesine büyük önem verdiklerini ifade eden Civelek, "Geleneksel turizmin yanı sıra turizmin tüm çeşitleri için uygun elverişli şartlara sahip kentimizde spor turizminin gelişmesi ve geliştirilmesine büyük önem veriyoruz. Rafting cenneti olan ülkemizde Dalaman Çayı rafting parkurunun gözde bir alan olduğunu, yılın 12 ayı boyunca rafting yapılabilen Dalaman Çayı'nın hem amatör hem de profesyonel sporculara hitap ettiğini biliyoruz." diye konuştu.

        Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Rafting Asbaşkanı ve Dünya Rafting Federasyonu İkinci Başkanı Fikret Yardımcı da yarışma organizasyonunu en iyi şekilde sürdürdüklerini kaydetti.

        Sporcular, programın ardından konaklayacakları otellere geçti.

        Yarın başlayacak turnuvada Bulgaristan, Bosna Hersek, İtalya, İran, Kazakistan, Moğolistan, Rusya, Sırbistan ve Ukrayna'dan 250 sporcu şampiyonluk için mücadele edecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa