Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'nın Kozan ilçesinde evin bahçesinde kaçak kazı yaptıkları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden 7'si tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, jandarma ekipleri, geçen ay bahçesinde yapılan kazıda Roma dönemine ait tarihi eserler bulunan Hamamköyü Mahallesi'ndeki Serkan ve Yasemin B'ye ait evde yine kazı yapıldığı ihbarını aldı.

        İhbarı değerlendiren ekipler, evin bahçesinde kazı yapan Bayram B, Didem Ç, Hüseyin A. ve Orhan K'yi suçüstü yakaladı. Ekipler, bilgisine başvurmak üzere ev sahibi Serkan B'yi de karakola götürdü.

        Serkan B, evine gelen dört kişinin, Adana Müze Müdürlüğü yetkilisi olduklarını söylediklerini ve kendisinin bu yüzden kazıya izin verdiğini ileri sürdü.

        Zanlıların ifadelerinden yola çıkarak araştırma yapan ekipler, ev sahibi ile mahalle muhtarının da aralarında bulunduğu 12 kişiyi daha gözaltına aldı.

        Sorguları tamamlanan zanlılardan 8'i salıverilirken ev sahibi Serkan B. ile mahalle muhtarının da aralarında bulunduğu 8 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Şüphelilerden 7'si çıkarıldıkları mahkemece, "kaçak kazı yapmak ve tabiat varlıklarına zarar vermek" suçundan tutuklanırken ev sahibi Serkan B. ise serbest bırakıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa