Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sanatçılara yönelik sözlerine ilişkin, "Siz İstanbul'dan kalkıp sınırda Mehmetçik ile hemhal olan birilerine ancak teşekkür edersiniz ama hakaret etmeye hakkınız yok. Siz de gidin siz de beraber olun, yakışan budur." dedi.

        Gül, partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığını ziyarette, Afrin'de Mehmetçik'in çok büyük bir zafer elde ettiğini söyledi.

        Afrin'den, Türkiye'ye atılan bombaların, füzelerin kaynağında kurutulduğunu belirten Gül, "Bu, ülkemizi tehdit ediyordu. Türk'üyle, Kürt'üyle Alevi'siyle, Sunni'siyle, bu gelen füzeler hepimizi can evinen vuruyordu. camimizi vuruyordu. 17 yaşındaki kızımızın hayatını sona erdiren füzeler hep Afrin'den atıldı." dedi.

        Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı duruşu, Mehmetçik'in cesaretiyle Afrin'de çok önemli bir tarihi zafer kazanıldığını vurgulayarak, şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere de acil şifalar diledi.

        - "Mehmetçik'in moral bulması sizi niye üzüyor?"

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bazı sanatçılarla sınır karakolunda Mehmetçik ile bir araya geldiğini ve onlara moral verdiğini anımsatan Gül, şunları kaydetti:

        "Birileri bundan rahatsız oldu. Bu ülkenin ana muhalefet partisi genel başkanı bundan rahatsız oluyor. Niye rahatsız oluyorsunuz? Mehmetçik'in moral bulması, Mehmetçik'in moral vermesi sizi niye üzüyor, rahatsız mı ediyor? Mehmetçik'e moral vermek bu ülkenin insanı için övünülecek, gurur duyulacak bir şey değil mi? Sizin takdir etmeniz, bu ülkenin ana muhalefeti olarak 'evet çok güzelmiş. Oradaki sanatçıları tebrik ediyorum, bir sanatçı duyarlılığı gösterdiler' diye tebrik etmeniz gerekirken, hakaretlerde bulunmak, bir tanesinin kalkıp; 'böyle şeyleri nasıl kabul ederiz, asla mümkün olamaz, bunu tasvip edemeyiz' demesi, bu ülke için sevinmek ve üzülmek noktasında, ortak acıları ve sevinçleri paylaşma noktasında başka dünyalara ait olduklarını göstermiştir. Bu çok üzücü bir tablodur. Siz İstanbul'dan kalkıp sınırda Mehmetçik ile hemhal olan birilerine ancak teşekkür edersiniz ama hakaret etmeye hakkınız yok. Siz de gidin siz de beraber olun, yakışan budur."

        - "Türkiye'de sorunlardan biri de ana muhalefet sorunudur"

        Gül, ülkenin ulusal meselelerinde siyasetin bir tarafa bırakılması gerektiğini vurgulayarak, siyasetin ülkenin bekasının önünde olmadığını söyledi.

        Siyasi partilerin, ülkenin ulusal güvenliğinin korunmasında, bekasında, daha da büyümesi için birer araç olduğunu anlatan Gül, şöyle devam etti:

        "Aslolan ülkemizdir, ülkemizin birliği, dirliğidir. Kalkıp ucuz siyasi muhalefet gösterisi yapma çabaları, siyasi partilere, bir ana muhalefete asla yakışmayacak durumdur. Zaten Türkiye'de sorunlardan biri de ana muhalefet sorunudur. Türkiye'de gerçek bir ana muhalefet olsa daha fazla yapıcı, daha fazla yol gösterici ve ortak meselelerde üzülecek meselelerde, sevinilecek meselelerde aynı duyarlılığı gösterme hassasiyetine sahip olurdu. Bu vesileyle hem Mehmetçik'leri hem bu duyarlılığı göstererek onlara moral veren, 'yanınızdayız' mesajı veren tüm sanatçıları, oraya giden tüm spor adamlarını, bilim adamlarını 80 milyon Türk halkını tebrik ediyorum. Muhalefet her şeye muhalefet etmek değildir. Muhalefet, Türkiye ortak paydasında Türkiye'ye muhalefet edenlere de muhalefet etmektir."

        (Sürecek)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Afyonkarahisar İlçeleri
        Tüm Afyonkarahisar Haberleri
         Afyonkarahisar

        Afyonkarahisar

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa