Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Kocaeli'deki üst düzey "emniyet imamları"ndan olduğu iddia edilen tutuklu sanık Bayram Doğan'ın yargılanmasına devam edildi.

        Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, tutuklu sanık Doğan ile avukatı Abdullah Serdar Önür katıldı.

        Duruşmada, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Ubade Özgür'ün ifadeleri doğrultusunda sanık Doğan hakkında ek iddianame hazırlandığı ve bunun mevcut dosyayla birleştirildiği belirtildi.

        İddianamede, Özgür'ün, "Arif kod adlı Bayram Doğan, örgütün il yönetimi tarafından gerçekleştirilen istişare toplantılarına katılmıştır. Emri altında öğretmenler vardı." şeklinde ifadelerinin yer aldığı kaydedildi.

        Özgür'ün iddialarına ilişkin söz verilen sanık Doğan, bu kişiyi cezaevinden tanıdığını anlatarak, "Bu ifadeyi baskı altında verdiğini ve daha sonradan savcılığa veya emniyete ifadesini kabul etmediği yönünde dilekçe sunduğunu biliyorum. Bu kişinin tanık olarak dinlenilmesini istiyorum." diye konuştu.

        Sanık avukatı Önür de müvekkili aleyhindeki iddiaları reddettiklerini belirterek, Özgür'ün tanık olarak dinlenilmesini talep etti.

        Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına ve Ubade Özgür'ün tanık olarak dinlenilmesine karar vererek, duruşmayı 26 Nisan'a erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa