Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Erzurum'da, FETÖ/PDY'nin Doğu Anadolu'daki adliye ile cezaevi yapılanması sorumlularının yöneticisi olduğu iddia edilen eski öğretmen Hakan Bircan, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

        2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Hakan Bircan Ordu E Tipi Kapalı Cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Sanık avukatı Gündüz Güneş ise duruşma salonunda hazır bulundu.

        Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, Bircan'ın "silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek" suçundan cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

        Mahkeme heyeti başkanının son sözünü sorduğu Bircan ise "Hayırlısı olsun." dedi.

        Davayı karara bağlayan heyet, sanık Bircan'ı "silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek" suçundan önce 12 yıl hapisle cezalandırdı.

        Terörle Mücadele Kanunu kapsamında cezayı 18 yıla artıran heyet, sanık hakkında takdir indirimi uygulayarak cezayı 15 yıla indirdi.

        Heyet ayrıca Bircan'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

        - İddianameden

        Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Hakan Bircan'ın, üyesi olduğu FETÖ/PDY'nin Doğu Anadolu Bölgesi adliye ve ceza infaz koruma personeli sorumlularının en üst yöneticisi konumunda bulunduğu, örgütün finans kaynağı Bank Asya'da hesabının yer aldığı, örgütle ilişkili okul ve kurumlarda çalıştığı belirtiliyordu.

        İddianamede, Bircan'ın "Silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapsi isteniyordu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa