Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BOLU (AA) - Türkiye Oryantiring Şampiyonası yaklaşık 2 bin kişinin katılımı ile Bolu'da gerçekleştirilecek.

        Bolu'da yarın başlayacak şampiyonaya, 14 yaş ve altı ile 16 ve 55 yaş ve üzeri kategorilerinde bireysel ve takım halinde yaklaşık 2 bin sporcu ve doğasever katılacak.

        Sporcuların fiziki güçlerini, taktik ve tekniklerini geliştirerek hızlı ve doğru karar verebilme yeteneklerini olgunlaştıran Oryantiring Şampiyonası'nda harita ve elektronik sistemlerden yararlanacak olan yarışmacılar, Avdan köyü, Seben Gölü ve Bolu şehir merkezi etrafında koşu ve tırmanma mücadelesi verecek.

        Şampiyonanın birinci günü olan yarın Avdan köyünde orta mesafe yarışı koşulacak. 7 Nisan Cumartesi günü Seben Gölü çevresinde uzun mesafe etabıyla devam edecek organizasyon, 8 Nisan Pazar günü şehir merkezinde gerçekleştirilecek sürat yarışlarıyla sona erecek.

        Türkiye Oryantiring Şampiyonası'nın yanı sıra 13 ülkeden 26 federasyon yetkilisinin ve yabancı sporcuların katılımıyla Güneydoğu Avrupa Oryantiring Birliği (SEEOA) bahar toplantısı da 7 Nisan Cumartesi günü Bolu'da yapılacak.

        - Türkiye'nin en fazla ve güncel oryantiring haritasına sahip ili Bolu

        Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yaptığı açıklamada, Bolu'nun ulusal ve uluslararası anlamda oryantiring sporunun eğitim ve kamp merkezi olmasını amaçladıklarını belirtti.

        Bolu'nun Türkiye'nin en fazla ve güncel oryantiring haritasına sahip il olduğunu hatırlatan Yılmaz, "Federasyonumuzun, ülkemizde oryantiring haritası olmayan il kalmaması hedefini destekliyor ve bu anlamda öncü olmak istiyoruz. Oryantiring sporunu tanıtmak, sevdirmek, uluslararası düzeyde başarılı sporcular yetiştirmek ve Bolu'yu oryantiring sporunun eğitim ve kamp merkezine dönüştürmek amacındayız." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bolu İlçeleri
        Tüm Bolu Haberleri
         Bolu

        Bolu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa