Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜZCE (AA) - Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye olduğu iddiasıyla, aralarında polis ve öğretmenlerin bulunduğu 41'i tutuklu 123 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanan tutuklu, tutuksuz sanıklar ve avukatları ile yakınları katıldı.

        Davanın ikinci celsesinde heyet, dosya kapsamındaki sanıkların örgüt içindeki yerleri ve kategorilerinin bulunduğu belgenin kendilerine ulaştığını belirtti.

        Savunma yapan tutuklu sanık Ali Öztürk, mahkemeye ulaşan belgede kendisinin A5 kategorisinde yer aldığını ve bu kategorinin "Yapıya en bağlı kişi, hizmet hareketine her şeyini adamış olan kişi" tanımlandığını belirtti.

        Öztürk, bu belgeyi kabul etmediğini dile getirerek, şöyle konuştu:

        "Bu belgeyi hazırlayanlar hakkında davacıyım, şikayetçiyim. Hiçbir belgeyi kabul etmiyorum. Ayrıca benim sözde ByLock yazışmalarım okundu, bunları da kabul etmiyorum. Bunlar bana hiçbir şey ifade etmiyor. 20 aydır tutukluyum, çocuklarım mağdur. Tahliyemi talep ediyorum."

        Bu sırada Mahkeme Heyeti Başkanının, Adıyaman'da ifade veren İ.O'nun sanık hakkında "Ali Öztürk FETÖ'cüdür. Kendisinin sohbet ve toplantılara gittiğini biliyorum." şeklindeki beyanlarını sorması üzerine Öztürk, "Bu kişi ile Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü'nde birlikte çalıştık. Resmi toplantılar haricinde kendisi ile hiç görüşmedim. Ne anlamda bunları söylemiş, anlamış değilim." dedi.

        Diğer tutuklu sanık Beytullah Çakıcı da mahkemeye ulaşan belgelerin yüzde 95'inin yanlış olduğunu öne sürerek, belgeyi hazırlayanlar hakkında davacı ve şikayetçi olduğunu belirtti.

        Mahkeme Heyeti Başkanı, Trabzon'daki FETÖ davasında tanık olarak dinlenen H.G'nin, "Beytullah Çakıcı ile birlikte polis sınavlarına çalıştık, aynı dönemde memur olduk. Polislik sınavlarını da 'hizmet hareketi' yardımı ile kazandı. Bu kişi de yapı ile beraberdir." şeklindeki beyanını okudu.

        Kişinin söylediklerinin aralarındaki husumetten kaynaklandığını iddia eden Çakıcı, "Bu kişi ile Trabzon'da beraber çalıştık. Ben trafik polisliği yaparken bu kişinin bir akrabasının arabasını bağladım. Beni aradı, 'Bağlama arabayı.' diyerek ricada bulundu. Ben de kabul etmedim, arabayı bağladım. Bu durumdan dolayı kendisi bana kin ve nefret beslemiş. Daha sonra da bu kinini sürdürdü. Bu nedenle bana suç atmış. Polis sınavına da bileğimin hakkıyla çalıştım, kazandım."

        Heyet, diğer tutuklu ve tutuksuz sanıklara söz verilmek üzere duruşmayı yarına erteledi.

        İddianamede, 41'i tutuklu 123 sanık hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl altışar aydan 15'er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Düzce İlçeleri
        Tüm Düzce Haberleri
         Düzce

        Düzce

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa