Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAHRAMANMARAŞ (AA) - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki Göç ve Uyum Alt Komisyonu Başkanı Atay Uslu, "Tahminimiz 300 binden fazla Suriyeli kardeşimizin o bölgeye dönmesidir. İnşallah Suriye'ye barış gelecek." dedi.

        Uslu ve beraberindeki AK Parti milletvekilleri Said Yüce, Abdullah Ağralı, Leyla Şahin Usta ve Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Ruhi Ersoy'un da aralarında bulunduğu heyet, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan'ı ziyaret etti.

        Uslu, ziyarette yaptığı konuşmada, komisyon olarak hem yurt içinde hem de yurt dışında incelemelerde bulunduklarını belirtti.

        Türkiye'nin sınır ötesinde, Zeytin Dalı Harekatı'nın devam ettiği Afrin bölgesinde güvenliğin sağlanmasının ardından Suriyelilerin tekrar ülkesine döneceğini aktaran Uslu, şunları kaydetti:

        "Sınır ötesinde harekat devam ediyor. Afrin'de harekatımız devam ediyor. Fırat Kalkanı bölgesinde güvenliği sağladık. O bölgeye de Suriyelilerin geri dönüşleri söz konusu Fırat Kalkanı bölgesinde yaklaşık 150 bin Suriyeli kardeşimiz geriye döndü. İnşallah Afrin'deki bu süreç tamamlandıktan sonra oraya dönüşler başladı. Orayla ilgili bu süreç hızlanacaktır. Tahminimiz 300 binden fazla Suriyeli kardeşimizin o bölgeye dönmesidir. İnşallah Suriye'ye barış gelecek. Suriye'ye barış geldikten sonra buradaki kardeşlerimiz kendi ülkelerinde kendi evlerinde huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşayacaklar diye düşünüyoruz."

        Uslu, göçün dünya ve Türkiye için önemli bir olgu olduğunu belirterek, "Adeta dünya göç çağı yaşıyor." ifadelerini kullandı. Uslu, dünyada 400 milyondan fazla göçmenin olduğundan bahsedildiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

        "Bunların 65 milyonu sığınma veya korunma amacıyla başka ülkelere göçenler. Türkiye bu anlamda dünyada en çok göç alan, mülteci alan ülke. Yaklaşık olarak 3,5 milyonu Suriyeli olmak üzere 4 milyonun üzerinde Türkiye'de uluslararası koruma arayan sığınma prosedürlerine dahil olmuş göçmen bulunmaktadır." diye konuştu.

        Vali Özkan ise Suriyeli misafirlerin durumlarının iyileştirilmesi ve uygulamaların yerinden görülmesi açısından milletvekillerinin burada olmasının kendileri için bir şans olduğunu kaydetti.

        Heyet daha sonra Kahramanmaraş'taki kurum müdürlerinden brifing aldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kahramanmaraş İlçeleri
        Tüm Kahramanmaraş Haberleri
         Kahramanmaraş

        Kahramanmaraş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa