Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Türkiye'de yaşayan Suriyeli çocukların eğitiminin desteklenmesi amacıyla başlatılan "Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi" projesi kapsamında 21 ilde açılacak 215 okul, 2 yıl içerisinde faaliyete geçecek.

        Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yürütülen ve Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen "Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi" projesi kapsamında, Mersin'deki bir otelde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

        Dünya Bankası Sürdürülebilir Kalkınma Programı Lideri Tamara Sulukhia, yaptığı sunumda, Milli Eğitim Bakanlığının projede lider konumda olduğunu belirterek, Dünya Bankasının da çalışmayı desteklediğini aktardı.

        Avrupa Birliği tarafından finanse edilen 475 milyon avronun 150 milyonunun Dünya Bankası aracılığıyla proje kapsamında kullanılacağını vurgulayan Sulukhia, "Bu proje Suriyeli çocukların örgün öğretime katılması adına yapılmış bir adımdır. Projeye destek veren birçok paydaş bulunuyor. Dünya Bankası olarak 12 ilde projeye 56 betonarme eğitim tesisi yaparak katkı veriyoruz." dedi.

        Proje direktörü Fatih Mehmet Oruç da Suriye'deki iç savaşın ardından Türkiye'nin, dünya çapında ses getiren mülteci krizini dikkate alarak hareket geçen en önemli ülke olduğunu belirtti.

        Türkiye'de 2018 itibarıyla yaklaşık 3,5 milyon Suriyelinin yaşadığına dikkati çeken Oruç, "Türkiye'de yaşayan Suriyelilerin 1 milyon 100 binini, eğitim çağı dediğimiz 5-18 yaş aralığındaki çocuklar oluşturuyor. Suriyeli çocukların eğitim sistemimize entegrasyonu için bakanlık olarak yoğun bir çalışma sürdürüyoruz." diye konuştu.

        Oruç, projenin eğitim tesislerinin kurulması açısından önemine işaret ederek, şöyle konuştu:

        "AB tarafından projeye verilen 473 milyon avroluk fon desteğiyle 21 ilde 215 eğitim tesisi kurulmaya başlandı. 215 okulun acil olması sebebiyle 60'ı prefabrik, 155'i de betonarme okul olarak yapılacak. Hedefimiz 2018-2019 eğitim yılında prefabrik okullarımızı, 2019-2020 eğitim yılında da betonarme okullarımızı hizmete geçirmek."

        Mersin Valisi Ali İhsan Su ise Türkiye'nin çok sayıda Suriyeli kardeşine kapılarını açtığını ifade ederek, "İnsanlık açısından önemli olan Suriyeli sığınmacıların hayatlarına devam ettirmeleri. Suriyeli kardeşlerimiz ülkelerine dönene kadar onların rahatlığını oluşturmak bizim görevimiz." dedi.

        Konuşmaların ardından katılımcılara, eğitim alanında yapılan çalışmaları yansıtan görüntüler izletildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa