Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatınca (INTERPOL) aranan ve ülkesi Belçika'nın Türkiye'den iade talebinde bulunduğu Cezayir asıllı Belçika vatandaşı kadın DEAŞ terör örgütüne üye olma suçundan 10 yıl, eşi ise terör örgütüne yardım etme suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

        Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Cezayir asıllı Belçika vatandaşı Amina Ghezzal ve Suriye uyruklu eşi Mohammad Alhamad ile avukatları hazır bulundu.

        Mahkeme heyetince, INTERPOL tarafından arandığı ve ülkesi Belçika'nın Türkiye'den iade talebinde bulunduğu belirtilen sanık Ghezzal, yeminli tercüman eşliğinde verdiği ifadesinde, DEAŞ'lı olmadığını öne sürdü.

        Ölen önceki eşinin DEAŞ üyesi olduğunu savunan Ghezzal, "DEAŞ, ölen eşimden dolayı bana maaş bağlamıştı. 5 yabancı dil biliyorum. 2 çocuğum var. DEAŞ'ın çocuklarıma ve bana zarar vermesinden korktuğum için kendilerine tercümanlık yaptım. DEAŞ'tan kaçtım, pişmanım." diye konuştu.

        Mahkeme heyetinin, "Belçika neden iadeni talep ediyor?" sorusu üzerine Ghezzal, DEAŞ içinde çok Belçikalı bulunduğunu ve kendisinin de birşeyler bildiği düşünüldüğü için iadesini talep edildiğini öne sürdü.

        Sanıklardan Alhamad ise eşiyle birbirlerini severek evlendiklerini anlattı. Önceki evliliğinden iki çocuğu olan eşinin, DEAŞ'tan kurtulmak istediğini anlattığını ve kendisinin de ona yardımcı olarak örgütten kurtulup Belçika'ya gitmek için geldikleri Türkiye'de yakalandıklarını kaydetti.

        Mahkeme heyeti, sanıklardan Ghezzal'a "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 10 yıl, eşine ise terör örgütüne yardım etme suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi. Ghezzal'ın tutukluluk durumunun devamına hükmeden heyet, eşi Alhamad'ın ise tahliyesine karar verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa