Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yargılanan ve aralarında eski Kayseri Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Filiz'in de bulunduğu 5 iş adamı 11 yıl 3 ay ile 15 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

        Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Hamdi Kınaş, Halit Gazezoğlu, Mehmet Filiz, Ahmet Türkmen ve Mehmet Fındık ile avukatları hazır bulundu.

        Mahkeme heyeti tarafından son sözleri sorulan sanıklardan Kınaş, hiçbir suç işlemediğini öne sürerek, tahliye ve beraatini istedi.

        Türkmen de bu yapıya karşı koyduğu tavrı ve karşı duruşu mahkeme heyetinin bilmesi durumunda, kendisini bir saat bile burada bulundurmayacağını savunarak, "Vicdanım rahat, masumum. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum." dedi.

        Sanıklardan Filiz ise suçsuz olduğunu, herhangi bir eylemi olmadığını savunarak, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

        Fındık da 22 aydır tutuklu bulunduğunu, suçsuz ve mağdur olduğunu iddia ederek, tahliye ve beraatini istedi.

        Sanık iş adamlarından Gazezoğlu ise suç işlemediğini ileri sürerek, "Hele hele yöneticiliği ile uzaktan yakından ilgim yoktur. Yaptığım hayır faaliyetleri ülkemin gelişmesi amacıyla yapılmıştır. Tahliye ve beraatimi istiyorum." diye konuştu.

        Mahkeme heyeti, sanıklar Kınaş ve Gazezoğlu'na, "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçundan 15'er yıl, Türkmen'e, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 14 yıl 3 ay, Fındık'a 11 yıl 10 ay 15 gün ve Filiz'e 11 yıl 3 hapis cezası verdi.

        Kayseri’de çoğunluğu iş adamı olan ve Boydak Holding eski yöneticileri Hacı, Memduh ve Şükrü Boydak'ın da aralarında bulunduğu 68 sanıklı davada yargılanan 5 sanığın dosyası, bu davadan ayrılmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa