Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, depremin sanayi tesislerindeki riskleri en aza indirmenin amaçlandığı çalıştay yarın yapılacak.

        Gebze Teknik Üniversitesi'nden (GTÜ) yapılan açıklamada, üniversitenin ev sahipliğinde yarın "Sanayi Tesislerinin Deprem Tehlike ve Risk Değerlendirmesi" konulu çalıştay düzenleneceği bildirildi.

        Çalıştayda, sanayi tesislerinde deprem risklerinin hızlı ve doğru bir şekilde değerlendirilebilmesi, sonucunda ise normal hayata en hızlı dönüşün nasıl gerçekleşeceğinin konuşulacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Aktif deprem kuşağında bulunan ülkelerde, yıkıcı bir depremin hemen ardından alınacak doğru ve kritik kararlar ile olası kayıplar en aza indirilebilmektedir. Özellikle Gebze gibi dört bir yanı onlarca organize sanayi bölgesi tarafından çevrelenmiş bir sanayi kentinde sanayi bölgelerine acil müdahalenin en etkin şekilde yapılabilmesi büyük önem taşımaktadır. Böylelikle can kayıpları, kısa, orta ve uzun vadedeki ekonomik kayıpları en alt seviyede tutulacak, sanayi bölgeleriyle bu bölgelere komşu yerleşim yerlerinin normal yaşama dönüşü en hızlı şekilde sağlanabilecektir."

        Açıklamada çalıştayın, Gebze Ticaret Odası (GTO) ve İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gebze Temsilciliği'nin desteğiyle GTÜ, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Sheffield Üniversitesi ve Sheffield Hallam Üniversitesi'nin ortaklığında yürütülen, "Türkiye'deki Sanayi Bölgeleri İçin Acil Müdahale Çerçevesinde Deprem Afet ve Risk Yönetimi" Projesi kapsamında gerçekleştirileceği bildirildi.

        GTÜ'de yapılacak çalıştayda, bilim insanlarının depremin sanayi tesislerindeki risklerini en aza indirmenin yollarını arayacağı kaydedildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa