Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - TCDD Edirne Gar Müdürü Hakan Yıldırım, Halkalı-Kapıkule hızlı treninin yapımı için eylülde ihaleye çıkılacağını belirterek, "Hızlı trenin Edirne'ye gelmesiyle ilgili süreç devam ediyor ve herhangi bir aksama yok." dedi.

        Edirne Valisi Günay Özdemir, Devecihan Kültür Merkezi'nde düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda, Halkalı-Kapıkule arasına yapılması planlanan hızlı tren projesiyle ilgili bazı basın organlarında, "İptal edildi" şeklinde haberler çıktığını ancak bunun doğru olmadığını belirtti.

        Vali Özdemir, Edirne'deki hızlı tren projesinin devam ettiğini söyledi.

        TCDD Edirne Gar Müdürü Yıldırım da hızlı tren projesinin 16 Mart'ta kontrollük ihalesinin yapıldığını ve bu ihalenin sonuçlandığını söyledi.

        Eylülde de hızlı trenin yapımı için ihaleye çıkacağını belirten Yıldırım, "Şu anda istimlak çalışmaları devam ediyor. Parkurda 148,5 kilometrelik bölümde, iki etap halinde yapılacak. 57 köy ve 4 bin 147 parsel bulunmaktadır. 57 köyden 49 köyün genel müdürlük kamulaştırılma oluru alınmış ve 1. Bölge Müdürlüğü'ne iletilmiştir." diye konuştu.

        - "2 bin tebligat çekildi"

        Parsellerin tamamında kıymet takdir çalışmasına başlandığını aktaran Yıldırım, şunları kaydetti:

        "2 bin 600 parselin arazi gezimi yapılmıştır. Arazi gezimi yapılan 500 parselin kıymet takdirini komisyon imzalamış, bin 600 parselin kıymet takdir raporları yazılmakta ve 500 parselin kıymet takdiri analiz aşamasındadır. Uzlaşma görüşmelerine Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde başlandı. 496 parselin malik listeleri adres araştırmaları yapılarak 7 köydeki 496 parsel için 2 bin tebligat çekildi. 6 köyün uzlaşma görüşmeleri tamamlandı ve 300 parselde uzlaşma görüşmesi yapıldı. 330 parselin 143'ü ile uzlaşma yapıldı. Çok malikli ve mülkiyet problemi olmayan parsel sayısı 272 parsel olup, bu parsel sayısına göre anlaşma oranı da yüzde 53'ü bulmaktadır. Hızlı trenin Edirne'ye gelmesiyle ilgili süreç devam ediyor ve herhangi bir aksama yok."

        Hakan Yıldırım, hızlı tren projesinde TCDD'nin danışmanlık yaptığını, projeyi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğünü dile getirerek, projenin ihale sürecine girdiğini kaydetti.

        Yıldırım, görüşmelerin devam ettiğini ve projenin iptalinin söz konusu olmadığını bildirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa