Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya Kepez Belediyesince bu yıl ilki düzenlenecek Portakal Çiçeği Festivali kapsamında, 50 ton narenciyeyle kentin mimari eserlerinin heykelleri yapıldı.

        Kepez Belediyesince bu yıl 7-12 Nisan'da Dokuma Park'ta gerçekleştirilecek Portakal Çiçeği Festivali kapsamında 50 ton portakal, limon ve greyfurttan Antalya'nın sembol mimari eserleri anlatıldı.

        Park alanında saat kulesi, yivli minare, üç kapılar ve 9 otomobille, tren heykelinin yanı sıra Malazgirt Zaferi'ne vurgu yapılmak amacıyla bin 71 metrekare büyüklüğünde geleneksel Türk motiflerini yansıtan portakal halısı yapıldı.

        Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, festival alanında gazetecilere yaptığı açıklamada, portakalın Antalya'nın simge meyvesi olduğunu söyledi.

        Kentte portakal üretiminde şehirleşmeyle ciddi bir azalma yaşandığına işaret eden Tütüncü, "Hem portakalın güzelliğine hem de portakal üretiminin önemine bu şehirde dikkat çekmek amacıyla görsel bir güzellik hazırladık. Bu günlerde Antalya'nın cadde ve sokaklarında açan portakal çiçekleri bahar meltemiyle çok güzel bir koku yayıyor." dedi.

        Festivalle portakal üreticisine de destek olduklarını belirten Tütüncü, festivalin sonunda 50 ton portakalın sıkılarak Antalyalılara ikram edileceğini dile getirdi.

        Antalyalıların beş gün boyunca portakal kokusu ve portakal suyuna doyacağını aktaran Tütüncü, şunları kaydetti:

        "Portakalın hayatımızdan çıkışına dikkat çekmek, portakal ağacını ve meyvesini tekrar gelecek kuşaklara farklı bir çevre bilinciyle yaşatabilmek için çok önemli çalışmalar yaptık, yapıyoruz. Özellikle imara açılan bölgelerdeki portakal ağaçlarını, kurtarmak ve yaşatmak amacıyla Dokuma Park’a taşıdık. Burada 5 bin metrekarelik güzel bir portakal bahçesi kurduk. Bahçedeki portakal ağaçları çiçek açtı."

        Tütüncü, Antalyalıları festivale davet etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa