Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE), martta bir önceki aya göre madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe yüzde 0,23, imalat sanayisi sektöründe yüzde 1,79, su sektöründe yüzde 0,76 arttı, elektrik ve gaz sektöründe yüzde 0,84 düşüş gösterdi.

        Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Yİ-ÜFE, martta bir önceki aya göre yüzde 1,54, geçen yılın aralık ayına göre yüzde 5,29, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14,28 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 15,35 arttı.

        Sanayinin dört sektörünün bir önceki aya göre değişimleri, madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe yüzde 0,23, imalat sanayisi sektöründe yüzde 1,79, su sektöründe 0,76 artış olarak belirlendi. Elektrik ve gaz sektöründe ise yüzde 0,84 gerileme görüldü.

        Martta bir önceki aya göre endekslerin en fazla artış gösterdiği alt sektörler, yüzde 5,91 ile temel eczacılık ürünleri ve müstahzarları, yüzde 3,6 ile ana metaller, yüzde 2,85 ile motorlu kara taşıtları, römork ve yarı römork olarak gerçekleşti. Buna karşılık ham petrol ve doğal gaz yüzde 5, elektrik ve gaz yüzde 0,84, deri ve ilgili ürünler yüzde 0,78 ile geçen ay endekslerin en fazla düştüğü alt sektörler oldu.

        Ana sanayi grupları sınıflamasına göre, martta aylık en fazla artış sermaye malında ve yıllık en fazla artış ara malında gerçekleşti.

        Sektörler ve alt sektörler itibarıyla martta Yİ-ÜFE'deki aylık ve yıllık artış oranları şöyle:

        Sektörler/Alt Gruplar Aylık (yüzde) Yıllık (yüzde)
        Madencilik ve taş ocakçılığı 0,23 12,94
        İmalat 1,79 14,77
        Elektrik, gaz -0,84 9,18
        Su temini 0,76 4,63

        (Sürecek)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa