Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla insan zinciri oluşturuldu.

        Ereğli Belediyesi ve Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi iş birliğiyle düzenlenen "Otizmi Fark Etmek İçin El Ele" etkinliği, sahil bandında gerçekleştirildi.

        Bozhane mevkisinde toplanan yaklaşık 2 bin kişi, amfi tiyatroya kadar el ele tutuşarak insan zinciri oluşturdu ve belediye tarafından dağıtılan balonları gökyüzüne bıraktı.

        Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, etkinlikte yaptığı konuşmada, göreve geldikleri günden itibaren engelliler ve rehabilitasyon merkezleri ile uyum içerisinde çalıştıklarını söyledi.

        "Bugünden sonra da birlikte hizmet etmeye devam edeceğiz." diyen Uysal, "Bu çocuklarımızın yanlarında olup onları fark edersek, rehabilitasyon süreçlerine destek verirsek; bu çocuklarımız hayatlarını idame ettirebilirler. Biz, bu çocuklarımız ve onların ailelerinin her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

        Konuşmanın ardından ilçede rehabilitasyon merkezlerinde öğrenim gören öğrenciler, gösteriler sundu. Yaşları 7 ile 10 arasında değişen öğrencilerin "Erik dalı gevrektir" türküsü eşliğinde ortaya koydukları dans beğeniyle izlendi.

        Etkinliğe, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar, Ereğli Belediyesi başkan yardımcıları ile çok sayıda vatandaş da katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Zonguldak İlçeleri
        Tüm Zonguldak Haberleri
         Zonguldak

        Zonguldak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa