Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - Konya'da birlikte yaşadığı kişiyi, çocuğunu battaniye ile boğduğunu iddia ederek öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan Azerbaycan uyruklu kadının yargılanmasına başlandı.

        Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, Tarsus Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) vasıtasıyla katılan tutuklu sanık Aysel Eshme (27), tanıklar M.E. ve M.B. ile sanık avukatı katıldı.

        Tutuklu sanık Eshme savunmasında, "Olay günü maktule çocuğumun nasıl yaralandığını sorduğumda maktul Ümit Göker koltuktan düştüğünü, daha sonra da battaniyede uyurken öldüğünü söyledi. Sonrasında doktor bana, düşmesiyle böyle bir sonucun olmayacağını, çocuğun nefessiz kaldığını söyledi." dedi.

        Eshme, ertesi gün çocuğunun nasıl öldüğünü öğrenmek için Göker'in (37) yanına gittiğini, korkutmak için de evden çıkarken yanına bıçak aldığını savundu.

        Eski eşi M.E'nin arabasından inip buluştuğu Göker'e çocuğunun nasıl öldüğünü sorduğunu anlatan Eshme, "Çocuğun battaniye arasında nefes alamadığından bu duruma geldiğini söyledi. Eski eşime arabaya gelmesi için işaret yaptığı sırada bıçakla vurmuşum." diye konuştu.

        Eshme, olayın ardından M.E'nin yurt dışına kaçmasını söylediğini, fakat bunu kabul etmediğini ileri sürdü.

        Tanık M.E. ise olaydan 1,5 saat önce sanığı saldırgan davranışlarından dolayı psikiyatriste götürdüğünü, doktorun tedavi görmesi gerektiğini söylediğini öne sürdü.

        Sanık avukatının da dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti davayı erteledi.

        Merkez Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi'nde, 1 Aralık 2017'de yaşanan olayda, Aysel Eshme 9 aylık çocuğunu hareketsiz görünce, birlikte yaşadığı Göker ile hastaneye götürmüş, doktorlardan, çocuğunda boğulma emaresi görüldüğünü öğrenen Eshme, Göker'i tartıştığı otomobilin içerisinde bıçaklamış, yaralanan Göker hastanede hayatını kaybetmişti. Olay yerinde gözaltına alınan Eshme, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa