Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'ta çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

        Van'ın Erciş ilçesinde anaokul öğrencileri, Kaymakamlık önünden Erciş Devlet Hastanesi'ne kadar yürüyerek broşür dağıttı.

        Özel Eğitim Öğretmeni Sevgi Demir, yaptığı açıklamada, otizmin bir hastalık değil, farklılık olduğunu söyledi.

        Öğrencilerin duyarlılık sergilediğini anlatan Demir, "Otizmli çocuklar da aldıkları eğitimle normal bir çocuk gibi iletişim kurabiliyor. Bu bir hastalık değil." dedi.

        - Muş

        Muş Özel Eğitim Uygulama Merkezindeki öğrenciler, Dünya Otizm Farkındalık Günü çerçevesinde "otizm" koreografisi oluşturdu.

        Etkinlikte, Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarındaki üniversite öğrencileri ile otizmli öğrenciler, şarkılar eşliğinde halay çekerek doyasıya eğlendi.

        Muş KYK İl Müdürü Emrullah Güler, yaptığı açıklamada, öğrencilerle farkındalık oluşturmaya gayret gösterdiklerini belirtti.

        Merkezdeki öğrencileri engelli olarak görmediklerini ifade eden Güler, şöyle konuştu:

        "Biz onların yanındayız. Burada yaptığımız etkinlikte bir nebze de olsa moral ve destek vermek amaçlı kardeşlerimizin elinden tuttuk. Burada üniversiteli öğrencilerimiz kostüm giyerek çocuklarla eğlendiler ve resim çizdiler. Yüzlerindeki tebessümü gördük. Çocuklara destek olmak ve topluma kazandırmak gerekiyor."

        Otizmli öğrencilerden Muhammet Emin Özdemir de Suriye'nin Afrin bölgesinde terörle mücadele eden güvenlik güçlerine selam yollayarak, "Afrin'de ne kadar askerimiz varsa Allah hiçbirine kaza bela vermesin. Askerlerimiz bizi korumak için Afrin'e gidiyor. Allah hepsinden razı olsun." dedi.

        Muş'ta ayrıca Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

        Valilik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muş Alparslan Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunun iş birliğiyle "Otizmi fark et, kabul et, bizimle yürü" sloganıyla yapılan yürüyüşe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

        Belediye meydanında başlayan yürüyüş, sloganlar eşliğinde Muş Valiliği önünde son buldu. Vali Aziz Yıldırım burada otizmli çocuklara karanfil hediye etti.

        Yıldırım, yürüyüşe katılan katılımcılar ile otizmli çocuklara simit ve ayran ikram etti.

        - Hakkari

        Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla "Otizmi fark et, kabul et, bizimle Yürü" etkinliği kapsamında yürüyüş gerçekleştirildi.

        Belediye önünde toplanan vatandaşlar ve bisikletli grup, çevre yolundan Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü komplesine kadar geldi.

        Etkinlikte otizmli çocuklar, basketbol, okçuluk ve beysbol oynayarak eğlendi.

        - Bitlis

        Bitlis'te Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünce "Dünya Otizm Farkındalık Günü" etkinliği kapsamında yürüyüş düzenledi.

        Kent merkezindeki Arifbey Caddesi'nde gerçekleştirilen yürüyüşe, Vali Yardımcısı Tekin Erdemir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmetullah Altun, kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

        Farkındalık oluşturmak amacıyla Ulu Cami önüne kadar yürüyen kalabalık, burada mavi balonlar uçurdu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muş İlçeleri
        Tüm Muş Haberleri
         Muş

        Muş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa