Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAYBURT (AA) - Bayburt, Ordu ve Artvin'de, Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

        Bayburt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce, "Otizmi Fark Et, Kabul Et, Bizimle Yürü" sloganıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, il müdürlüğü bünyesindeki kurumlar ile rehabilitasyon merkezlerinden yararlanan hastalar, aileleri ve kurum çalışanları, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Bayburt Belediyesi önünde toplandı.

        Buradan başlayan yürüyüş, Saat Kulesi Meydanı güzergahı takip edilerek Bayburt Valiliği önüne sona erdi.

        Vali Ali Hamza Pehlivan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayesinde ülke genelinde bugün yürüyüş düzenlendiğini anımsattı.

        Etkinliğin amacının, otizm konusunda farkındalık oluşturmak olduğunu belirten Pehlivan, "Toplumumuzun her kesiminde engelli kardeşlerimiz ayrılmaz bir parçamız. Bu kardeşlerimiz bizler için çok kıymetli. Çevremizde, ailelerimizde engelli kardeşlerimiz var ve memnuniyetle görüyoruz ki devletimiz her geçen gün engelli kardeşlerimize çok daha fazla sahip çıkıyor. Eğitim merkezlerimiz, rehabilitasyon merkezlerimiz var." dedi.

        Pehlivan, artık yapılan tüm çalışmalarda engelli bireyler düşünülerek ona göre düzenlemeler yapıldığına işaret ederek, "Artık caddelerimiz ve kurumlarımızın girişleri de engelli kardeşlerimiz gözetilerek, onların da rahatlıkla yaşamını idame ettirmelerini gerektirecek şekilde tertip edilmeye çalışılıyor. Biz yaşamı bir bütün olarak kabul ediyoruz." diye konuştu.

        Konuşmanın ardından katılımcılar tarafından gökyüzüne mavi ve beyaz balonlar bırakıldı.

        Programa, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Haluk Akkoyunlu da katıldı.

        - Ordu

        Ordu Gençlik Merkezi, Sosyal Hizmet Merkezi ile Altınordu Rehberlik Araştırma Merkezince (RAM) otizme dikkati çekmek için etkinlik düzenlendi.

        Altınordu ilçesi Tayfun Gürsoy Parkı'nda toplanan kurum temsilcileri, otizmli bireyler ile aileleri ve eğitmenler, Ordu sahili mevkisinde yürüdü.

        Katılımcılar, ellerinde mavi balon ve otizme dikkati çeken yazıların yer aldığı döviz eşliğinde yürüyüşünü tekrar Tayfun Gürsoy Parkı'nda sonlandırdı.

        Altınordu RAM Müdürü Ersin Moral, yaptığı basın açıklamasında, otizmin, doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç ayında fark edilen karmaşık bir gelişimsel bozukluk olduğunu söyledi.

        Dünyada her 68 çocuktan birinin otizmli olduğunun varsayıldığını dile getiren Moral, "Otizm erken tanı, eğitim ve bakım kapsamında önemli sorumlulukları da beraberinde getirmektedir. Otizmli bireylerin topluma kazandırılmaları ve çevrelerine uyum sağlamalarında bilinen en etkili yöntem özel eğitimdir." ifadelerini kullandı.

        Moral, Türkiye'nin ve dünyanın bugün maviye bürüneceğini, otizm konusunda daha fazla insanın bilgi sahibi olacağını da kaydetti.

        Açıklamanın ardından katılımcılar, ellerindeki mavi balonları gökyüzüne bıraktı.

        Bazı gençlerin mavi balonlarla süsledikleri bisikletlerle destek verdiği etkinliğe, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ercan Okur ve Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Acu da katıldı.

        - Artvin

        Artvin Valiliği ile Aile Sosyal ve Politikalar Müdürlüğünce "Dünya Otizm Farkındalık Günü" dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

        Garnizon Şehitliğinden başlayıp Milli İrade Meydanı'na kadar süren yürüyüşe, otizmli çocuklar ve ailelerinin yanı sıra Vali Ömer Doğanay, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Şentürk Ağırbaş, Sağlık Müdürü İrfan Akalın, Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Bahattin Yetim ile bazı daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

        Yürüyüşe katılanların otizme dikkati çekmek için dövizler taşıdığı etkinlikte konuşan Vali Doğanay, otizm konusunda toplumsal duyarlılığı artırmak amacıyla yürüyüş düzenlediklerini söyledi.

        Otizmin kamuoyunda bilinirliğinin artırılması gerektiğini ifade eden Doğanay, otizmli çocukların mutlaka eğitim sistemi içerisinde yer almalarının sağlanması gerektiğini vurguladı.

        Vali Doğanay ile etkinliğe katılanlar, ellerindeki mavi balonları gökyüzüne bıraktı.

        Öte yandan, etkinlik kapsamında Milli İrade Meydanı'nda otizmli çocuklar için seyyar oyun parkı kuruldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bayburt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bayburt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bayburt İlçeleri
        Tüm Bayburt Haberleri
         Bayburt

        Bayburt

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa