Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RİZE (AA) - Öz Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Şube Başkanı Sultan Murat Karadağ, "ÇAYKUR ve çay bizim yörenin can damarıdır. Aynı zamanda yaşam kaynağımız ve olmazsa olmazımızdır." dedi.

        Karadağ, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, ÇAYKUR ile sendikaları arasında imzalanan ek protokol ile mevsimlik işçilerin çalışma sürelerinin 120 günden 180 güne çıkartıldığını belirtti.

        Bunun kolay bir süreç olmadığını ifade eden Karadağ, "2007 yılından bugüne kadar çok büyük emekler sarf edildi. Bir konunun gündemde olması çok büyük bir kazanımdır. Biz önce zemini oluşturarak mevsimlik işçilerin 150 gün ve üzeri çalışması gerektiğini anlattık. Çalışma sonunda 120 gün olan çalışma süresini 180 güne çıkaran protokolü ÇAYKUR Genel Müdürlüğü arasında imzaladık." diye konuştu.

        Karadağ, ÇAYKUR'a ve çaya sahip çıkılması gerektiğini kaydederek, şunları söyledi:

        "Biz inanıyoruz mevsimlik işçi kardeşlerimiz çaya ve yöremize sahip çıkar. Çayımızın kalitesi bozuldu. Kaliteyi geri getirmek istiyorsak eksper arkadaşlarımızın da çay alırken daha çok dikkatli olması gerekiyor. Kalite düştüğü zaman pazar payımız azalıyor. Çayın kalitesi ne kadar artarsa pazar payı da o kadar artar. Çayımızı eski kalitesine kavuşturmamız gerekiyor. Biz bu bölgenin insanıyız. ÇAYKUR ve çay bizim yörenin can damarıdır. Aynı zamanda yaşam kaynağımız ve olmazsa olmazımızdır. Çay bizim geçim kaynağımızdır. Çayımıza sahip çıkalım."

        Karadağ, sendikaların, üyelerin hak ve menfaatlerini korumanın yanında iş yerinin de hak ve menfaatlerini korumakla yükümlü olduğunu sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Rize haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Rize Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Rize İlçeleri
        Tüm Rize Haberleri
         Rize

        Rize

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa