Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞIRNAK/BATMAN/BİNGÖL (AA)- Şırnak, Batman ve Bingöl'de 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

        Şırnak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Ömer Kabak Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe katılan kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, otizmli öğrenciler ve aileleri "Fark et, kabul et, bizimle yürü" ve "Otizm sevgi ister ve otizm eksiklik değil" yazılı pankartlarla yürüyüş yaptı.

        Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muzaffer Akçam, otizm konusunda farkındalık oluşturmak için 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından 2 Nisan gününün "‘Dünya Otizm Farkındalık Günü" ilan edildiğini anımsattı.

        Otizmde artış olduğuna işaret eden Akçam, "1985 yılında her 2 bin 500 çocuktan biri, günümüzde doğan her 68 çocuktan biri otizmli olarak dünyaya gelmektedir. Otizmin erkek çocuklarındaki yaygınlığı, kızlardan 4 kat fazladır." dedi.

        Şırnak'ta 100'e yakın otistik çocuğun olduğunu dile getiren Akçam, otizmin tek tedavisinin erken tanı ve sürekli eğitim olduğunu sözlerine ekledi.

        - Bingöl

        Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla "Otizmi fark et, kabul et, bizimle yürü" sloganıyla farkındalık yürüyüş düzenlendi.

        PTT kavşağında otizmli çocuklar ile ailelerin ve kurum personellerinin katılımıyla gerçekleşen yürüyüş, Genç Caddesi'nde sona erdi.

        Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Çakan, otizmin bir engel ve hastalık olmadığını, eğitimle aşılacak bir durum olduğunu söyledi.

        Daha sonra programa katılanlar otizmli çocuklarla ellerini renkli boyalarla boyayarak, beyaz beze baskı yaptı.

        - Batman

        Batman'da valilik önünde toplanan grup, Atatürk Parkı'na kadar farkındalık yürüyüşü düzenledi.

        Batman Mavi Kalemler Otistik Bireyler Derneği Başkanı Ekrem Tüzün yaptığı konuşmada, otizmli çocukların masumiyetine değinerek, "Yaşları kaç olursa olsun, büyümeyen çocuklardır. Masumiyetleri yüzlerine yansımıştır. Onlardan korkmayın, onları anlayın, onların farkına varın, bu çocukları tanımaya çalışın. Onların güzel dünyasına dokunun ki otizmli çocuklardaki sevgi, merhamet, saflık ve şeffaflık hepimize bulaşsın." ifadelerini kullandı.

        Batman Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ümit Çiçek, AK Parti Batman İl Başkan Yardımcısı Murat Alp, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, otizmli çocuklar ile aileleri gökyüzüne balon bıraktı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şırnak İlçeleri
        Tüm Şırnak Haberleri
         Şırnak

        Şırnak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa