Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik davada, eski öğretmene 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

        7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık eski öğretmen Serkan Ayhan ile avukatı katıldı.

        Duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Siirt'ten bağlanan A.D, tanık olarak dinlendi.

        Sanık Ayhan'ı 2012 yılından önce gördüğünü anlatan tanık A.D, "Benim duyduğum 'astsubay ümit mesulünün görevi örgüte gelip bir şekilde ayrılan kişileri tekrar kazanmaya yöneliktir. Sanık da astsubay ümit mesulüdür. Beni birkaç defa sohbete çağırmıştır. Gaziantep'e çağrıldığımız yerde sohbet yapılıyordu. Bu sohbete örgüt içerisinde 'müdür' olarak söylenen 'Ali' kod isimli kişi geliyordu. Ancak toplu sohbetler çok olmuyordu. Sanığı da bu sohbetlerden tanıyorum." dedi.

        Mahkeme Başkanı Ercan Kumhak'ın "hakkında soruşturma var mı?" diye sorduğu tanık A.D, Siirt'te hakkında açılan bir davada etkin pişmanlık kapsamında tutuksuz yargılandığını söyledi.

        Sanık Ayhan, A.D'yi tanımadığını öne sürerek, "Ben herhangi bir sohbete gitmedim. Astsubaylara hiçbir şekilde sohbet vermedim. Tahliyemi istiyorum." diye konuştu.

        Duruşma savcısı Berekat Aksoy, sanığın örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığını, örgüt elebaşının çağrısıyla Bank Asya'ya para yatırdığını, hesabının en son 90 bin lira olduğunu, "Serhat" kod adını kullandığını ve 2015 yılından sonra "astsubay ümit mesulü" olduğunu belirterek cezalandırılmasını istedi.

        Mahkeme heyeti sanığa "silahlı terör örgütüne" üye olmak suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası vererek, tutukluluğunun devamına karar verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa