Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ ile mücadeleye ilişkin, "Bu mücadelede yanlış yapanları, işi sulandıranları, suçluları koruyanları, asıl hainleri bırakıp gariban insanların üstüne çullananları görür, duyar, tespit edersek, onların da yakalarına yapışmaktan asla çekinmeyiz." dedi.

        Erdoğan, Antakya Atatürk Stadı'nda düzenlenen partisinin Hatay 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, şahsını vurmaya gelen dokuz malum kişinin Yunanistan'a helikopterle kaçtığını anımsatarak, "Bunları Sayın (Aleksis) Çipras'la konuştuğumuzda '10-15 günde ben halledeceğim.' dedi. Aylar geçti, yıllar geçti hala halledecek. Şimdi onları korumanın yollarını arıyorlar." ifadelerini kullandı.

        Erdoğan, "Geçenlerde de sınır ihlali yapan iki Yunanlı subay, astsubayı biz yakaladık. Şimdi bize Batı ayağa kalktı, 'Siz büyük devletsiniz bunları bize verin'. Kusura bakmayın, biz yargı devletiyiz, dolayısıyla şu anda bunlar yargıda, yargı ne karar verirse odur. Sizin yargınız var da bizim yargımız yok mu? Hepsi, her taraftan saldırıyor. Bu teröristler için böyle bir adım atmadınız. Bu teröristler için kalkıp da Çipras'a bir şey söylemediniz ama şimdi bunun için hepiniz sıraya girdiniz kusura bakmayın. Geçen Bulgaristan'daki toplantıda yine gündeme geldi, konuştuk ama biz dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Yolumuza da devam edeceğiz." diye konuştu.

        Bu konularda Türkiye ile adalet üzere iş birliği yapan tüm ülkelere, tüm yönetimlere, Türkiye ile dostluğunu ispat eden tüm idarecilere şükranlarını sunan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "FETÖ'nün okullarını Türkiye Maarif Vakfına devreden, sivil toplum kuruluşu görünümündeki fitne yuvalarını kapatan, iş adamı kılıklı ajanlarını kulaklarından tutup atan herkes, bizim dostumuzdur, kardeşimizdir. Bu hainlerin hepsini de bugün olmazsa yarın ama bir gün mutlaka Türk adaletine hesap vermek üzere buraya getireceğiz. Ülkemizin içinde de bunlara rahat ve huzur vermeyeceğiz. FETÖ ile mücadeleyi ne kadar sürerse ve nereye kadar giderse oraya kadar sürdürmekte kararlıyız. Bu mücadelede yanlış yapanları, işi sulandıranları, suçluları koruyanları, asıl hainleri bırakıp gariban insanların üstüne çullananları görür, duyar, tespit edersek, onların da yakalarına yapışmaktan asla çekinmeyiz.

        Türkiye ve Türk milletinin bir daha 15 Temmuz gibi bir ihanet girişimine maruz kalmaması için ne FETÖ'ye ne de benzer yapılanmalara asla geçit vermeyeceğiz. Aksi takdirde 15 Temmuz'da canları pahasına sokaklara dökülen, milyonlarca insanımıza, şehadet makamına erişen 251 kardeşimize, 2 bin 193 gazimize mahçup oluruz. Böyle bir vebalin altına şahsen ben asla giremem, hiçbir arkadaşımın da bunu göze alabileceğine inanmam."

        - "Bölücü terör örgütü ile mücadelede en küçük taviz veremeyiz"

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölücü terör örgütü ile mücadelede en küçük bir taviz veremeyeceklerini vurguladı.

        2015 yılı temmuz ayında yeniden eylemlere başlayan bölücü terör örgütünün, ülke içinde binlerce güvenlik görevlisini, vatandaşı, memurları katlettiğini, yurt dışı operasyonlarda verilen şehitlerin bulunduğunu anlatan Erdoğan, sadece Zeytin Dalı Harekatı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 52, Özgür Suriye Ordusu'nun ise 326 şehidinin bulunduğunu belirtti.

        Çukur eylemleri sırasında onbinlerce vatandaşın evinin, iş yerinin başına yıkıldığını ifade eden Erdoğan, "Kütüphanelerimiz, okullarımız, yurtlarımız, hastanelerimiz, kamu binalarımız saldırıya uğradı, camilerimiz yakıldı, Kuran kurslarımız bölücü örgütün bombalarının hedefi oldu. Böyle bir ihaneti böyle bir alçaklığı nasıl unutabilir ve hiçbir şey olmamış gibi davranabiliriz." ifadelerini kullandı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin sınırları boyunca bir terör koridoru oluşturma projesine balıklama atlayanların alçaklıklarını görmezden gelemeyeceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

        "Onun için ayrım yapmaksızın terör örgütlerinin tamamıyla mücadelemizi tavizsiz ve aralıksız sürdüreceğiz. Türkiye'yi, dünyanın ve bölgemizin içinden geçtiği tarihi dönüşümün dışına itmek, hatta mönüsüne koymak isteyenlere cevabımızı hem masada hem sahada veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. İstiklal Marşı'mızda 'Hakkıdır hakka tapan milletimin istiklal.' diyor ya, biz de bunca fedakarlığı yapan milletimizin, huzurlu ve müreffeh bir gelecek hakkıdır diyoruz. Hatay'ı özellikle böyle görüyoruz."

        (Sürecek)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa